Hlavní obsah

Djokovič složil Štěpánkovi hold: Radek je mým vzorem i inspirací!

Na turnajích spolu trénují, zajdou i do kina. Radek Štěpánek a Novak Djokovič jsou už dlouhá léta dobrými přáteli, na kurtech i mimo ně toho spolu zažili hodně. A srbský tenista teď svému českému kamarádovi vysekl velkou poklonu.

Foto: Ibraheem Al Omari, Reuters

Novak Djokovič a Radek Štěpánek na turnaji v Dauhá.

Článek

Když se v Dauhá minulý týden po čtvrtfinálovém utkání s Radkem Štěpánkem zeptali Novaka Djokoviče, zda vydrží hrát tenis do čtyřiceti, jeho odpověď byla jasná. „Proč ne?“ řekl devětadvacetiletý Srb. „Tenis miluju a chtěl bych se mu věnovat co nejdéle. Radek je můj vzor, ukazuje mi cestu. Inspiruje mě k tomu, že bych mohl hrát stejně dlouho jako on. Pokud to zvládne, může se mi to povést také,“ poklonil se svému kamarádovi vítěz dvanácti grandslamů.

Osmatřicetiletý Štěpánek i Djokovič mají podobný smysl pro humor, hodně spolu trénují a občas někam zajdou. Třeba loni, během Australian Open spolu navštívili kino a film Zmrtvýchvstání. Zatímco Štěpánek jako velký milovník masa byl nadšený, Djokovič jako vegetarián trochu trpěl. A rodák z Karviné si pak z něj dělal legraci. „Ve filmu bylo hodně krve a masa, což pro Novaka nebylo zrovna ideální. Ale přežil. Leonardo di Caprio pak začal jíst trávu,“ vyprávěl tehdy se smíchem Štěpánek, vítěz dvou grandslamů ve čtyřhře.

A podobných srandiček si tihle dva spolu užili už hodně. Když to jde, Štěpánek během tréninku Djokovičovi simuluje různé hráče. Například před semifinále v Melbourne si zahrál na Švýcara Rogera Federera. „Davej mi čopy jako Roger,“ přál si loni Djokovič. Štěpánek mu jeho přání splnil a Srb se tak i díky němu mohl radovat nejen z postupu do finále, ale i  z celkového triumfu. Teď už ale oba směřují k Australian Open. Štěpánek zatím zdárně bojuje v kvalifikaci.

Reklama

Související témata: