Hlavní obsah

Nikdo proti nám nechce hrát, prý jsme neporazitelné, směje se Šafářová

Ostrava

Až v úterý před polednem dorazila k utkání 1. kola Fed Cupu Lucie Šafářová. Nedávná vítězka čtyřhry na Australian Open přivezla do Ostravy i vítěznou trofej, nikoliv ale letošní, nýbrž tu, kterou vyhrála na stejném místě před dvěma lety. „Ještě mi na letošní originál vyrývají jméno a čekám, až mi přijde poštou. Ale vypadají úplně stejně,“ pochlubila se pohárem, ve kterém sedí plyšový medvídek koala Šafařová. „Jsem ráda, že můžu být zpátky v týmu,“ dodala hráčka, které se v minulé sezóně potýkala se zdravotními problémy.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Lucie Šafářová při rozhovoru s novináři v Ostravě, vlevo vzadu je její pohár za vítězství ve čtyřhře na Australian Open.

Článek

Fed Cup jste hrála naposledy právě v Ostravě proti Francii. Jsou to příjemné vzpomínky?

Určitě. Jsem ráda, že jsem se sem mohla vrátit. Vždycky to tady je skvělé fedcupové utkání. A myslím, že v Ostravě jsme ještě neprohrály, že? Domácí publikum je vždycky nejlepší, ta podpora je tady úžasná, stejně jako to, že je zase vyprodáno. Těším se na víkend, protože hrát doma je to nejlepší.

Ano, je to tak...

No tak, doufám, že tomu tak bude i po víkendu. Jsem ráda, že jsem po roce zpátky v týmu. Austrálie byla úžasná, a přeju si, aby to stejně pokračovalo i v dalších měsících.

Jaký byl návrat domů?

Náročný. Jsem v České republice teprve druhý den, takže si pořád ještě zvykám na místní čas a hlavně tu zimu (smích). Ale doma je doma.

Co říkáte soupeřkám? V čem bude jejich největší síla?

Bude to nepříjemný soupeř i tím, že je tady Garbiñe (Muguruzaová). Je to hráčka světové desítky, velmi dobrá, nebezpečná. My ale máme výhodu domácího prostředí, volby povrchu. Náš tým je velmi silný a věřím, že to zvládneme.

Bude po úspěšném tažení Australian Open vaší hlavní doménou čtyřhra?

Uvidíme. Jsme jeden tým. Půjdou hrát dvě nejsilnější hráčky a důležité bude získat tři body. Pokud jde o mě, tak přidám tolik, kolik bude potřeba, odevzdám maximum a uvidíme, jak to kapitán poskládá.

Nebude vám vadit, pokud nastoupíte jen do čtyřhry?

Nebude. Jsem ráda, že jsem zase součástí týmu. Ta moje nemoc byla dlouhá a trochu mi trvalo dostat se zpátky. Ale holky hrají výborně. Důležité je, aby hrály ty dvě nejlepší a vyhrály.

O volbě případné parťačky do čtyřhry máte jasno?

Nemám, to je ještě strašně daleko. A je to na kapitánovi. Volba čtyřhry bude daná samozřejmě tím, jaký bude stav utkání. A také jaké budou síly hráče v týmu, takže to bude opravdu rozhodnutí na poslední chvíli.

Ale asi byste neměla problém hrát s Bárou nebo Karolínou.

S Bárou jsme hrály na olympiádě v Riu, takže už máme nějaká utkání za sebou. S Kájou jsme už spolu také nastoupily do nějakých turnajů. Takže akorát s Kačkou jsem zatím nehrála.

Nejste po náročném startu roku unavená?

Bylo toho hodně, ale zdravotně se cítím dobře. Jsem zdravá, což je nejdůležitější. Převládá euforie nad únavou.

Cítíte, že i v singlu jdete nahoru?

Ano. Los na Australian Open jsem měla těžký, hned ve druhém kole jsem šla proti Sereně (Williamsové), ale hraju zase dobrý tenis. Chce to čas, trpělivost, abych se vyškrábala zpátky nahoru.

Trénovat začínáte až ve středu, stihnete si zvyknout na povrch, na halu?

Mám teď toho tolik nahráno, že zvyknout si nebude problém. I teď jsem hrála na podobném tvrdém povrchu v hale. Už jsem tu hrála několikrát, tu halu dobře znám. Myslím si, že přivyknu rychle a bude to v pohodě.

Jaký ohlas je mezi hráčkami na vaše fedcupové úspěchy?

Když slyší, že budou hrát proti nám tak říkají „Ježíši hrajeme proti Česku, vy jste neporazitelné..." Je to krásné, co se nám za poslední léta podařilo a daří. Doufám, že to bude pokračovat i v tomto roce.

Postoupí české tenistky přes Španělsko do semifinále Fed Cupu?
Ano
95,3 %
Ne
4,7 %
Celkem hlasovalo 17174 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Fed Cup 2017

  • Čtvrtfinále

  • 11.02.17      13 : 00 Ostrava
    Česká republika Česko Španělsko Španělsko
    3 : 2
  • 11.02.17      13 : 00 Maui
    Spojené státy USA Německo Německo
    4 : 0
  • 11.02.17      13 : 00 Minsk
    Bělorusko Bělorusko Nizozemsko Nizozemsko
    4 : 1
  • 11.02.17      13 : 00 Ženeva
    Švýcarsko Švýcarsko Francie Francie
    4 : 1
  • Semifinále

  • 22.04.17      13 : 00 Saddlebrook
    Spojené státy USA Česká republika Česko
    3 : 2
  • 22.04.17      13 : 00 Minsk
    Bělorusko Bělorusko Švýcarsko Švýcarsko
    3 : 2
  • Finále

  • 11.11.17      13 : 00
    Spojené státy USA Bělorusko Bělorusko
    3 : 2