Hlavní obsah

Neskutečné! Cuevas zastavil německou hvězdu úderem roku

Madrid

Djokovič, Nadal, Federer ani Murray. Žádní tenisoví velikáni si takový vítězný úder nepřipsali! Uruguayec Pablo Cuevas na turnaji Masters v Madridu ukázal hbité nohy, přesnost i intuici a předvedl úder sezóny. A právě tato výměna nasměrovala obraz střetnutí opačným směrem. Jednatřicetiletý tenista nakonec porazil německého mladíčka Alexandera Zvereva 3:6, 6:0, 6:4 a poprvé v kariéře se dostal do semifinále turnaje Masters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Cuevasův fenomenální úderVideo: sntv

 
Článek

Vše podstatné se odehrálo zkraje druhé sady, kdy Zverev vedl 1:0 na sety a při své výhodě podával na srovnání gemu. Po servisu Cuevas nalákal povedeným drop shotem Němce na síť, který mu to záhy oplatil. Uruguayec jen tak tak, že zahrál přes síť, kde měl připravený Zverev přichystaný bekhendový lob. Už se zdálo, že si dokráčí pro kýžený bod, ale k údivu všech přihlížejících vytáhl sedmadvacátý muž žebříčku nečekané rozuzlení. Fenomenálním úderem zády k síti prohodil Zvereva, získal gem a poté vyhrál celý set 6:0.

Zahraniční komentátoři ihned začali oceňovat povedený úder a nebáli se přirovnání úder sezóny nebo úder roku. Závěrečnou sadu získal Uruguayec poměrem 6:4 a mohl se tak radovat ze svého prvního postupu do semifinále turnajů Masters, kde na něj čeká Rakušan Thiem.

Reklama

Související témata: