Hlavní obsah

Češky se drží na vítězné vlně! Nechytatelný forhend Kvitové je úderem měsíce!

V červnu Lucie Šafářová, v červenci Petra Kvitová! České tenistky kralují anketě o nejlepší úder měsíce na okruhu WTA. Dvojnásobná wimbledonská vítězka uchvátila hlasující fanoušky bleskovým forhendovým úderem ze zápasu 2. kola turnaje ve Stanfordu s Ukrajinkou Katerynou Bondarenkovou. Kvitová se nakonec radovala z postupu po výhře dvakrát 6:2.

Foto: Dan Hamilton, Reuters

Petra Kvitová na turnaji v Torontu.

Článek

Vedle Kvitové figurovala v pětičlenné nominaci na úder měsíce července na oficiálních stránkách asociace wtatennis.com také Kristýna Plíšková. Prokázala cit v ruce, když na turnaji v Nan-čchangu téměř od základní čáry zahrála volej těsně za síť.

Úspěch českých tenistek mohl být ještě výraznější. Kateřina Siniaková, vítězka turnaje v Bastadu, byla mezi trojicí finalistek dokonce ve dvou kategoriích!

Nakonec ale skončila v hlasování o hráčku měsíce jen těsně druhá za Madison Keysovou. Pro Američanku, šampiónku ze Stanfordu, se vyslovilo 36 procent účastníků ankety, Siniaková získala 34 procent hlasů. V kategorii o průlom měsíce zase triumfovala sedmnáctiletá Kanaďanka Bianca Andreescuová, ale odstup české tenistky byl ještě těsnější (Andreescuová 39 % - Siniaková 38 %).

Reklama

Související témata: