Hlavní obsah

Bouřlivák balí kufry. Ital Fognini byl kvůli chování vyloučen z US Open

Aktualizováno

Italský tenista Fabio Fognini byl kvůli nesportovnímu chování vyloučen z US Open. Původně dostal za urážky rozhodčí při prohraném utkání prvního kola dvouhry pokutu 24 000 dolarů (přes půl miliónu korun), v sobotu ale disciplinární komise rozhodla, že už v New Yorku nesmí znovu na kurt. Bude tak muset odstoupit z rozehraného pavouka čtyřhry, v níž s krajanem Simonem Bolellim prošel už do třetího kola.

Foto: Michael Noble, ČTK/AP

Italský tenista Fabio Fognini si už na letošním US Open nezahraje.

Článek

Komise se bude případem dál zabývat a Fogninimu hrozí další zpřísnění trestu. Pokud bude shledán vinným z hrubého porušení pravidel chování, pokuta se může vyšplhat až na 250 000 dolarů. Navíc může být Ital doživotně vyloučen z grandslamových turnajů.

Omluva na twitteru nepomohla

Prohřešku se Fognini dopustil při středečním duelu s krajanem Stefanem Travagliou, který prohrál 1:3 na sety. Fognini opakovaně komentoval výroky švédské rozhodčí na umpiru a ruchové mikrofony zachytily i hrubé urážky.

Za tři různé incidenty vyměřili pořadatelé posledního grandslamu sezóny turnajové dvaadvacítce finanční tresty ve výši 15 000, 5000 a 4000 dolarů. Maximální sankce za jednotlivé provinění je přitom 20 000 dolarů.

Fogniniho od trestu neuchránila ani omluva, kterou zveřejnil na twitteru. "Omlouvám se fanouškům a rozhodčí. Byl to zkrátka špatný den, ale to mě za chování na kurtu neomlouvá. I když jsem horká hlava a i když jsem podle mě měl ve většině případů pravdu, udělal jsem chybu. Koneckonců, je to jen tenis," uvedl Fognini, který je výbušnou povahou známý. V roce 2014 například zaplatil za nesportovní chování ve Wimbledonu dohromady 27 500 dolarů.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner