Hlavní obsah

Tenisový výkvět ozářil centrum Prahy

Marek BurkertSport.czPrávo

Od středy už asi nikdo nepochybuje o tom, že hlavním městem světového tenisu je momentálně Praha. Před startem Laver Cupu se představily kompletní týmy Evropy a výběru světa fanouškům na Staroměstském náměstí. A byla to unikátní podívaná, protože takový hráčský výkvět tu opravdu ještě nebyl.

Nejlepší tenisté světa pozdravili před Laver Cupem fanoušky na Staroměstském náměstíVideo: Sport.cz

 
Článek

Laver Cup

V Česku už se sice ukázali grandslamoví šampióni i světové jedničky, ale nikdy ne takhle pěkně pohromadě. Na jedné straně Federer, Nadal, Berdych, Čilič, Thiem, Zverev plus kapitán Borg s asistentem Enqvistem, na té druhé bratři McEnroeové, Isner, Querrey, Kyrgios i nadějní mladíci Shapovalov, Tiafoe, Kokkinakis. A mezi nimi ten, po němž unikátní akce nese jméno, devětasedmdesátiletý Australan Rod Laver, vítěz jedenácti grandslamů.

Není divu, že kolem pódia postávali nabušení bodyguardi, k vidění ale byli i policisté se samopaly. Hodinu a půl po poledni se lidé dočkali příjezdu tenisových hrdinů, kteří se v Praze chystají založit novou tradici.

„Je to první ročník a je jen na nás, zda se Laver Cup chytne. Pokud bychom stvořili soutěž s takovou výdrží, jako má Davis Cup, bylo by to úžasné," zasnil se Roger Federer, kterého díky množství španělských turistů v délce a síle aplausu překonal současný nejlepší hráč světa Rafael Nadal. „Po US Open jsem moc netrénoval, ale těším se na všechno spojené s turnajem. Bude to fascinující událost," tvrdil Španěl.

Při pohledu na obě soupisky je jasné, že velkým favoritem je Evropa, která sdružuje borce s celkem 36 grandslamovými tituly, v týmu světa není ani jeden vítěz turnaje velké čtyřky. I to je ale silný motivační faktor. S výbušným Johnem McEnroem v roli kapitána si tenisté určitě nedovolí nic odchodit.

„Bude to pro Evropu velké překvapení," vyhrožovala americká legenda. „Čeká nás nabitý víkend a doufám, že vítězný," oponoval český zástupce mezi elitou Tomáš Berdych.

Reklama

Související témata: