Hlavní obsah

Krajinovič - Isner 6:4, 6:7, 7:6Jízda ještě nekončí! Srbská senzace je na Masters v Paříži ve finále

Paříž

Srbský tenista Filip Krajinovič protáhl senzační cestu na Masters v Paříži až do finále. Začal v kvalifikaci, ale už přešel přes pět soupeřů a Johna Isnera zároveň připravil o šanci kvalifikovat se na Turnaj mistrů. Sobotní semifinálový souboj vyhrál nad Američanem po dvou a půl hodinách 6:4, 6:7 a 7:6.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Filip Krajinovič vyřadil na Masters v Paříži Johna IsneraVideo: sntv

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Sock - Benneteau

Ve hře o londýnský závěr sezóny pro osm nejlepších hráčů zůstal už jen jiný Američan John Sock. Pokud šestnáctý nasazený vyhraje i v neděli finále, sesadí z poslední postupové příčky Španěla Pabla Carreňa. Dnes si v hale Bercy Sock poradil s domácím tenistou Julienem Benneteauem 7:5, 6:2.

Pětadvacetiletý Krajinovič, 77. hráč žebříčku, si o titul na okruhu ATP zahraje poprvé a je premiérovým kvalifikantem ve finále akcí Masters po pěti letech. Ačkoli v tie-breaku rozhodujícího setu prohrával s Isnerem 0:3, nerozklepala se mu kolena a vybojoval životní výsledek.

"Emoce jsou nepopsatelné a bylo těžké je ukočírovat. Je to nejlepší den v mém životě. Když jsem podával na zápas, třásla se mi ruka. Ale turnaj ještě neskončil," řekl Krajinovič, jenž po poslední výměně poklekl na kurt a políbil ho. Na Masters se dostal do finále jako nejníže umístěný hráč od Rumuna Andreie Pavla v roce 2003 rovněž v Paříži, ten byl tehdy na 191. místě.

Devátý nasazený Isner k postupu na Turnaj mistrů potřeboval v Paříži získat titul. Zápas s Krajinovičem prohrál i proto, že neproměnil ani jeden z pěti brejkbolů. Srb si přitom až v minulém týdnu v Moskvě poprvé letos zahrál turnaj ATP, předtím celý rok absolvoval pouze challengery. Pět jich vyhrál.

PAŘÍŽ (tvrdý povrch, dotace 4 507 375 eur)
Dvouhra - semifinále:
Krajinovič (Srb.) - Isner (9-USA) 6:4, 6:7 (2:7), 7:6 (7:5)
Sock (16-USA) - Benneteau (Fr.) 7:5, 6:2

Reklama

Související témata: