Hlavní obsah

Štědrý den ve třicetistupňové výhni? Nepřišlo mi, že jsou Vánoce, smála se hvězda

Oslabená nemocí hrála tenistka Karolína Plíšková exhibici v thajském letovisku Hua Hin. Finále se uskutečnilo na Štědrý den v asi třicetistupňovém teplu a světové čtyřce ani nepřišlo, že jsou Vánoce. Rumunce Halepové podlehla po hodině ve dvou setech, když získala jen pět her.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Tenistka Karolína Plíšková

Článek

Pětadvacetiletá Plíšková v sobotním semifinále porazila Lotyšku Jelenu Ostapenkovou a v neděli nestačila na světovou jedničku Simonu Halepovou z Rumunska. "Hned po příletu jsem se necítila dobře, napadl mě nějaký vir. Zápasy jsem odehrála podle plánu, ale stoprocentně jsem se rozhodně necítila," uvedla Plíšková na svém webu. "Jsem ráda, že se můj zdravotní stav lepší," dodala.

Vánoce si udělala s předstihem ještě doma a při zápase si ani neuvědomila, že hraje na Štědrý den. "V podstatě mi během zápasu s Halepovou vůbec nepřišlo, že jsou Vánoce," uvedla Plíšková, která letos byla osm týdnů světovou jedničkou. Thajsko je buddhistické a křesťanské svátky neslaví. Turistická destinace Hua Hin, vzdálená asi 200 kilometrů od Bangkoku, ale určitý nádech Vánoc nabízí. "Najdete tady vánoční výzdobu na různých místech, zejména v obchodních domech," popsala Plíšková.

Tenistka si pochvalovala počasí. Teploty se šplhaly až ke třiceti stupňům Celsia. "Což mi popravdě vyhovuje víc než zima u nás v Česku," konstatovala semifinalistka Turnaje mistryň. Na dohled z hotelu měla moře Thajského zálivu. "Koupat jsem se ale nebyla. V moři jsem si jen namočila nohy, přišlo mi studené," řekla.

V dějišti exhibice se zdrží ještě den, pak už ji čeká přesun do Austrálie. Sezónu na okruhu WTA zahájí Plíšková na turnaji v Brisbane, který začne na silvestrovskou neděli a bude na něm obhajovat titul. "Teď si musím pár dní odpočinout, abych byla zdravotně stoprocentně fit. V Brisbane už se ke mně připojí i trenéři, trochu potrénujeme a sezona může vypuknout," dodala.

Reklama

Související témata: