Hlavní obsah

Murray je po operaci kyčle, Wimbledon chce stihnout

Melbourne
Aktualizováno

Trojnásobný grandslamový vítěz Andy Murray se přece jen rozhodl vyřešit problémy s kyčlí operací. Třicetiletý britský tenista podstoupil zákrok v Melbourne a věří, že do travnaté části sezóny bude fit. Chce stihnout domácí grandslam Wimbledon, který dvakrát vyhrál.

Foto: Kamran Jebreili, ČTK/AP

Andy Murray se kvůli přetrvávajícím potížím s kyčlí rozhodl pro operaci.

Článek

Bývalý první hráč světa chybí na turnajích půl roku. Právě loňský Wimbledon byl jeho posledním soutěžním vystoupením. Další zápas od července Murray nehrál, kyčel léčil konzervativně, ale nakonec se rozhodl pro radikální zákrok.

"Dnes jsem podstoupil úspěšnou operaci pravé kyčle v nemocnici Sv. Vincenta v Melbourne," oznámil na svém facebookovém profilu. "Těším se, až se vrátím k zápasům během sezóny na trávě," dodal tenista, který zakončil jako světová jednička předloňský rok. Kvůli nucené zdravotní pauze je nyní v žebříčku až devatenáctý.

První grandslam vyhrál Murray v roce 2012 na US Open pod vedením Ivana Lendla a rok nato ukončil po 77 letech čekání britských fanoušků na domácího vítěze mužské dvouhry ve Wimbledonu. V sezóně 2016 dobyl nejslavnější trofej znovu.

"S tenisem nekončím. Chci se znovu dostat na nejvyšší úroveň," vyhlásil cíl. Lehký trénink na kurtu by chtěl stihnout za sedm osm týdnů. "Určitě ale nebudu spěchat," dodal šampión Turnaje mistrů z roku 2016 a dvojnásobný olympijský vítěz.

Reklama

  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.