Hlavní obsah

Djokovič se po zranění vrátil na kurty výhrou. Cítím se skvěle, radoval se

Melbourne/Praha

Je zpět a je neskutečně šťastný. Novak Djokovič se po půl roce vrátil na kurty a svůj první zápas po zranění vyhrál. Třicetiletý Srb v exhibičním utkání na turnaji Kooyong Classic v Melbourne porazil světovou pětku Dominica Thiema 6:1 a 6:4. „Byla to fantastická zkouška, abych zjistil, jak na tom jsem. Cítím se skvěle,“ radoval se dvanáctinásobný grandslamový vítěz.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Djokovičův vítězný návrat na kurtyVideo: sntv

 
Článek

Ještě před pár dny netušil, na čem je. Jeho bolavý loket stále nebyl zcela v pořádku a Novak Djokovič se musel odhlásit jak z prosincové exhibice v Abú Zabí, tak z turnaje v Dauhá, který se konal minulý týden. Absolvoval další léčbu a ve středu v Melbourne se po půlroční pauze vrátil na kurty.

V exhibičním utkání na turnaji Kooyong Classic porazil Dominica Thiema poměrně hladce ve dvou setech 6:1 a 6:4. „Cítím se skvěle,“ prohlásil po zápase na oficiálním webu turnaje Djokovič. „Nemohl jsem se už dočkat okamžiku, kdy budu moci zase hrát. Měl jsem velmi kvalitního soupeře a byla to fantastická zkouška, abych zjistil, jak na tom jsem,“ vyprávěl nadšený třicetiletý tenista.

„Šlo to dobře. Nechci být ale příliš sebevědomý. Samozřejmě, že jsem velice spokojený s tím, jak jsem hrál, ale ještě nechci říkat, že jsem ve stoprocentní formě. Naštěstí jsem zpět na kurtech a doufám, že v příštích dnech půjde vše dobře a budu připravený na Australian Open,“ dodal šestinásobný vítěz tohoto turnaje.

Bývalá světová jednička se naposledy představila loni ve Wimbledonu. Během pauzy přibral Djokovič do svého týmu nového kouče, Radka Štěpánka a spolu s ním a Andrem Agassim vyhlížel, kdy si opět zahraje. „Mám ohromnou radost, že zase hraju. Poprvé v kariéře jsem měl tak dlouhou přestávku. Tenis miluju. Strašně mi chyběl. Zranění je největším nepřítelem sportovce,“ uzavřel vítěz dvanácti grandslamů.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík