Hlavní obsah

Berdych v exhibici přehrál Kyrgiose, Raonice i Nadala a získal více než 5 miliónů korun

Tomáš Berdych se na Australian Open naladil triumfem v exhibičním tenisovém turnaji a ziskem skalpu světové jedničky Rafaela Nadala. Přímo v dějišti prvního grandslamu sezóny v Melbourne česká jednička zdolala v takzvaných supertie-breakových zápasech hraných na deset vítězných výměn Australana Nicka Kyrgiose 10:8 a Kanaďana Milose Raonice 11:9. Ve finále pak proti Berdychovi uhrál Nadal jen pět míčů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Berdych na archivním snímku.

Článek

"Byl to skvělý večer. Zahrál jsem si dobrý tenis a užil si to," usmíval se Berdych na sociálních sítích a ukazoval trofej. Za triumf v soutěži Tie Break Tens v Aréně Margaret Courtové pro osm pozvaných hráčů získal Berdych šek na 250 000 dolarů (více než 5,3 miliónů korun).

V pavouku byl i Srb Novak Djokovič, který se stejně jako Nadal vrací na kurty po zdravotních potížích, ale hned ve čtvrtfinále ho zastavil domácí veterán Lleyton Hewitt.

Účast na poslední chvíli odřekl Švýcar Stan Wawrinka, kterého trápí zraněné koleno. Jeho účast na Australian Open, kde v roce 2014 získal první ze tří grandslamových titulů, je značně nejistá.

Reklama

Související témata: