Hlavní obsah

To není moje, hlásil čtyřnásobný otec Federer, když se z hlediště ozval pláč dítěte

Start na letošním Australian Open mu vyšel skvěle. Obhájce titulu, Roger Federer v úterý v prvním kole porazil Slovince Aljaže Bedeneho hladce ve třech setech poměrem 6:3, 6:4 a 6:3 a ještě stihl rozesmát publikum. Když se z hlediště ozval pláč dítěte, šestatřicetiletý Švýcar okamžitě zareagoval. „To není moje,“ prohlásil čtyřnásobný otec.

Foto: Dita Alangkara, ČTK/AP

Roger Federer během utkání s Aljažem Bedenem.

Článek

Utkání mezi Rogerem Federerem a Aljažem Bedenem probíhalo na Australian Open podle papírových předpokladů. Šestatřicetiletý Švýcar v úvodním kole vyhrál první dva sety poměrem 6:3 a 6:4. Ve třetím to bylo 1:1 a na podání byl osmadvacetiletý Slovinec, který musel odvracet brejkbol.

Po nepovedeném prvním servisu se Bedene v Rod Laver Areně chystal na druhý, když se najednou do ticha ozval z hlediště pláč dítěte. Na příjmu čekající Federer pohotově zareagoval. „To není moje,“ prohlásil čtyřnásobný otec a rozesmál nejen svého soupeře, ale i publikum a svou manželku.

Federer po úsměvném okamžiku Bedenemu vzal servis a třetí set nakonec ovládl poměrem 6:3. Ve druhém kole na obhájce titulu čeká pětapadesátý hráč světa, Němec Jan-Lennard Struff. Doposud se střetli jednou, a to před dvěma lety na trávě v Halle, kde se z vítězství radoval Federer.

Světová dvojka byla po zápase s Bedenem dotázána, jak to vidí s letošním vítězstvím v Melbourne. „Nejsem si jistý, jak dobře mi to půjde, protože jsem o rok starší,“ vtipkoval na webu ATP Federer. „Minulý rok to byla pohádka, hlavně chci zůstat zdravý a budu se snažit předvádět svůj nejlepší tenis,“ uzavřel devatenáctinásobný grandslamový vítěz.

Reklama