Hlavní obsah

Halepová - Davisová 4:6, 6:4, 15:13Halepová se raduje po neskutečné bitvě, Zverev senzačně končí

Melbourne
Aktualizováno

Diváci v ochozech Areny Roda Lavera byli svědky nejdelšího letošního zápasu na Australian Open. Až po lítém boji postoupila do osmifinále Simona Halepová. Rumunská tenistka a světová jednička nakonec po třech hodinách a čtyřiceti čtyřech minutách udolala Američanku Lauren Davisovou ve třech setech. Po výsledku 4:6, 6:4 a 15:13 se potřetí ve své kariéře dostala mezi šestnáct nejlepších na prvním grandslamovém turnaji sezóny. Čtvrtý nasazený Alexander Zverev vypadl na Australian Open už v 3.kole. Německého tenistu vyřadil Korejec Čong Hjon po setech 5:7, 7:6, 2:6, 6:3, 6:0.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Simona Halepová vyhrála dlouhý souboj s americkou soupeřkou, Karolína Plíšková zdolala Lucii Šafářovou.Video: sntv

 
Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Australian Open, Sie Šu-wej z Tchaj-wanu porazila Polku Agnieszku Radwaňskou

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Novak Djokovič pokračuje na Australian Open.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Další zápasy Australian Open.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Překvapivé vyřazení Zvereva a Berdychův postup.

Pro Halepovou se utkání vyvíjelo podle představ. V pátém gamu dokázala Davisové, až 76. hráčce žebříčku WTA, prolomit servis. Nicméně hned přišla i o ten svůj, a tak o osudu prvního setu rozhodla desátá hra. Světová jednička za stavu 4:5 si opět prohrála své podání a Američanka se ujala vedení.

Druhá sada byla vyrovnanější. O jediný brejk se postarala Halepová a srovnala stav setů na 1:1. Pořádné drama přinesl rozhodující set. V Areně Roda Lavera se obě hráčky přetahovaly o každý míček. Rumunská hráčka mohla třikrát utkání dopodávat, ale ani za stavu 5:4, 6:5 či 8:7 se jí to nepovedlo. Uspěla až na čtvrtý pokus za stavu 14:13. A to přitom Američanka vedla ve třetím setu 11:10 a 40:0 při podání Halepové, ale ani jeden ze tří mečbolů neproměnila. Naopak Rumunka hned ten první ano.

„Jednoznačně to bylo velmi těžké utkání. Nikdy jsem tak dlouhý třetí set nehrála a jsem velmi šťastná, že jsem vyhrála. Jsem téměř mrtvá, ale byla to krásná show," řekla v rozhovoru na kurtu vyčerpaná Halepová.

Tři nejdelší zápasy na Australian Open v historii:
1. Francesca Schiavoneová (It.) - Světlana Kuzněcovová (Rus.) 6:4, 1:6, 16:14, rok 2011, čtvrté kolo, délka trvání: 4 hodiny 44 minut
2. Barbora Záhlavová-Strýcová (ČR) - Regina Kulikovová (Rus.) 7:6 (7:5), 6:7 (10:12), 6:3, rok 2010, první kolo, délka trvání: 4 hodiny 19 minut
3. Simona Halepová (Rum.) - Lauren Davisová (USA) 4:6, 6:4, 15:13, rok 2018, třetí kolo, délka trvání: 3 hodiny 44 minut

Tento zápas byl třetím nejdelším v historii Australian Open. Tím prvním je utkání mezi Italkou Francescou Schiavoneovou a Ruskou Světlanou Kuzněcovovou. Jejich duel 4. kola z před sedmi let se hrál ještě přesně o hodinu déle.

Zvereva v Melbourne nečekaně vyřadil Korejec Čong Hjon

Čtvrtý nasazený Alexander Zverev vypadl na Australian Open už v 3. kole. Dvacetiletého německého tenistu vyřadil Korejec Čong Hjon po setech 5:7, 7:6, 2:6, 6:3, 6:0 za tři hodiny a 22 minut.

Zverevovi se dál nedaří prosadit na grandslamových turnajích, na kterých se ještě nedostal do čtvrtfinále. V Melbourne je třetí kolo jeho vyrovnaným maximem, nejdále se probojoval loni na trávě ve Wimbledonu, kde došel o kolo dál.

Německý talent vedl 2:1 na sety, ale ve čtvrté sadě si stěžoval na šero, i když bylo v Austrálii teprve šest hodin večer. "Nic nevidím," říkal rozhodčímu. Světla byla rozsvícena, ale Zvereva jejich záře nezachránila a v pátém setu dostal "kanára". Během poslední sady rozmlátil vzteky raketu a od sudího dostal varování.

"Byl to těžký zápas, ale snažil jsem se bojovat na sto procent," řekl na dvorci jednadvacetiletý Čong Hjon, kterému patří 58. místo ve světovém žebříčku. Na Australian Open přešel přes oba bratry Zverevovy, v prvním kole mu zápas vzdal starší Mischa. V dalším kole může hrát se Srbem Novakem Djokovičem.

Korejec o sobě dal vědět na konci minulé sezóny. V Miláně vyhrál premiérový ročník tenisového Turnaje mistrů do 21 let Next Gen Finals.

Maďaři se dočkali po 34 letech

Po téměř 34 letech postoupil do osmifinále grandslamového turnaje maďarský tenista. Zasloužil se o to Márton Fucsovics, který porazil Argentince Nicoláse Kickera. Jeho dalším soupeřem bude favorizovaný Švýcar Roger Federer.

Fucsovics zdolal Kickera 6:3, 6:3, 6:2 a postupem do čtvrtého kola napodobil krajana Balázse Taróczyho, který byl v roce 1984 v osmifinále Roland Garros. Při své první účasti v Melbourne pětadvacetiletý Maďar překvapil ve druhém kole vítězstvím nad třináctým nasazeným Američanem Samem Querreym a dnes si poradil za necelé dvě hodiny s 93. hráčem světa Kickerem.

Během předchozích tří startů na grandslamech přitom Fucsovics nevyhrál ani jeden zápas. Odměnou za nečekaně úspěšné vystoupení na Australian Open mu bude zápas s Federerem, na kterého narazí poprvé v kariéře.

Obhájce titulu na cestě za šestým melbournským triumfem vyřadil Francouze Richarda Gasqueta 6:2, 7:5, 6:4 a dál útočí na jubilejní dvacátý grandslamový vavřín.

Tuší, co ho v zápase s 80. hráčem světového žebříčku Fucsovicsem čeká. "Byl za mnou loni ve Švýcarsku trénovat. Je to skvělý kluk, hrozně příjemný, dříč. Hraje výborně od základní čáry, opravdu dobře, takže jsem rád, že ho trochu znám," řekl druhý nasazený Federer.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 55 miliónů australských dolarů):
Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Thiem (5-Rak.) - Mannarino (Fr.) 6:4, 6:2, 7:5
Federer (2-Švýc.) - Gasquet (29-Fr.) 6:2, 7:5, 6:4
Čong Hjon (Korea) - A. Zverev (4-Něm.) 5:7, 7:6 (7:3), 2:6, 6:3, 6:0
Djokovič (14-Srb.) - Ramos (21-Šp.) 6:2, 6:3, 6:3,
Fognini (25-It.) - Benneteau (Fr.) 3:6, 6:2, 6:1, 4:6, 6:3
Sandgren (USA) - Marterer (Něm.) 5:7, 6:3, 7:5, 7:6 (7:5)
Fucsovics (Maď.) - Kicker (Arg.) 6:3, 6:3, 6:2
Ženy - dvouhra, 3. kolo
Halepová (1-Rum.) - Davisová (USA) 4:6, 6:4, 15:13
Garciaová (8-Fr.) - Sasnovichová (Běl.) 6:3, 5:7, 6:2,
Keysová (17-USA) - Bogdanová (Rum.) 6:3, 6:4.
Kerberová (21-Něm.) - Šarapovová (Rus.) 6:1, 6:3
Ósakaová (Jap.) - Bartyová (18-Austr.) 6:4, 6:2
Sie Šu-wej (Tchaj-wan) - A. Radwaňská (26-Pol.) 6:2, 7:5
Zápasy českých tenistů zde

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články