Hlavní obsah

Allertová - Svitolinová 3:6, 0:6Bojovnice Allertová na Australian Open prohrála bitvu o čtvrtfinále, dostala i kanára

Melbourne/Praha
Aktualizováno

Česká tenistka Denisa Allertová prohrála bitvu o postup do čtvrtfinále Australian Open s turnajovou čtyřkou - Ukrajinkou Svitolinovou. Češka padla po setech 3:6 a 0:6. Druhá nasazená Caroline Wozniacká z Dánska už postup mezi osm nejlepších na prvním grandslamovém turnaji roku má. Vítězka Turnaje mistryň porazila Slovenku Magdalenu Rybárikovou hladce 6:3 a 6:0. Světová jednička Rafael Nadal je mezi osmi nejlepšími ve dvouhře mužů, když po bitvě vyhrál vyrovnaný duel s Argentincem Diegem Schwartzmanem 6:3, 6:7, 6:3, 6:3.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Denisa Allertová skončila v osmifinále Australian OpenVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Rafael Nadal uspěl proti drobnému Argentinci Schwartzmanovi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Další zápasy Australian Open.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Wozniacká postupuje po souboji s Rybárikovou.

Allertová, jež v Melbourne postoupila do hlavní soutěže z kvalifikace, dosud na turnaji neztratila ani set, dnes však na kurtu nestačila. Krok s favorizovanou soupeřkou držela jen v úvodu, kdy si navzájem prolomily podání, pak už ale Češka na servisu ztrácela.

Za celý zápas si Allerová, jíž momentálně patří v žebříčku WTA 130. místo, jen dvakrát udržela podání. Ve druhém setu dokonce uhrála při vlastním servisu jen čtyři fiftýny.

Svitolinová, která jediný předchozí zápas s Allertovou před dvěma lety v Dauhá prohrála, proměnila po 58 minutách první mečbol a po Kateřině Siniakové získala v Melbourne další český skalp.

Účast v osmifinále je i tak pro Allertovou největším úspěchem na grandslamovém turnaji. Dosud byla nejdále v roce 2016 ve třetím kole právě na Australian Open.

Rybáriková uhrála jen tři hry

Wozniacká sice hned ve třetí hře ztratila servis, ale okamžitě si ho vzala zpátky a od té doby nedala wimbledonské semifinalistce Rybárikové šanci. Porazila ji za 63 minut a po šesti letech postoupila při úvodním grandslamu sezóny mezi nejlepších osm.

Potřetí si čtvrtfinále Australian Open zahraje Španělka Suárezová, která otáčela zápas s Kontaveitovou ze stavu 4:6 a 1:4, přičemž ve druhém setu prohrávala už o dva brejky.

Jubilejní 100. vítězství na grandslamech zaznamenal Chorvat Marin Čilič, který je v Melbourne turnajovou šestkou. V osmifinále porazil desátého nasazeného Španěla Pabla Carreňa 6:7, 6:3, 7:6 a 7:6. Pojedenácté v kariéře se dostal na grandslamu alespoň do čtvrtfinále, čímž vyrovnal Gorana Ivaniševiče mezi chorvatskými tenisty s nejvyšším počtem grandslamových čtvrtfinále.

"Je krásné to slyšet. Měl jsem třísté vítězství v kariéře na US Open 2014 a doufám, že tady ještě vyhraju další tři zápasy," řekl Čilič, který tehdy v New Yorku získal svůj dosud jediný grandslamový titul.

Nadal udolal Schwartzmana a je ve čtvrtfinále Australian Open

Světová tenisová jednička Rafael Nadal je ve čtvrtfinále Australian Open. Vyrovnaný duel s Argentincem Diegem Schwartzmanem vyhrál Španěl po bezmála čtyřech hodinách 6:3, 6:7, 6:3 a 6:3. Vítěz Australian Open z roku 2009 a loňský finalista postoupil do čtvrtfinále úvodního grandslamu sezóny podeváté v kariéře.

Nadal si situaci zkomplikoval třemi ztracenými servisy ve druhé sadě, kterou nakonec prohrál v tie-breaku. V ostatních setech byl ale v klíčových momentech lepší a vedle postupu si zajistil, že bez ohledu na další výsledky zůstane i po turnaji světovou jedničkou. "Jsem trošku unavený, ale jinak dobré. Dokázal jsem bojovat až do konce. Myslím, že to byl první opravdu těžký zápas, který jsem letos odehrál," řekl.

Ve čtvrtfinále se Nadal utká se šestým nasazeným Marinem Čiličem z Chorvatska, který dnes zaznamenal jubilejní 100. vítězství na grandslamech. V osmifinále porazil desátého nasazeného Španěla Pabla Carreňa 6:7, 6:3, 7:6 a 7:6. Pojedenácté v kariéře se dostal na grandslamu alespoň do čtvrtfinále, čímž vyrovnal Gorana Ivaniševiče mezi chorvatskými tenisty s nejvyšším počtem grandslamových čtvrtfinále.

"Je krásné to slyšet. Na US Open 2014 jsem oslavil třísté vítězství v kariéře a doufám, že tady ještě vyhraju další tři zápasy," řekl Čilič, který tehdy v New Yorku získal svůj dosud jediný grandslamový titul.

Do čtvrtfinále ženské dvouhry postoupila turnajová dvojka Caroline Wozniacká z Dánska. Vítězka Turnaje mistryň porazila Slovenku Magdalénu Rybárikovou hladce 6:3 a 6:0. O postup do semifinále se utká se Španělkou Carlou Suárezovou, která udolala Estonku Anett Kontaveitovou 8:6 v rozhodujícím setu.

Wozniacká sice hned ve třetí hře ztratila servis, ale okamžitě si ho vzala zpátky a od té doby nedala wimbledonské semifinalistce Rybárikové šanci. Porazila ji za 63 minut a po šesti letech postoupila na úvodním grandslamu sezony mezi nejlepších osm.

Potřetí si čtvrtfinále Australian Open zahraje Španělka Suárezová, která otáčela zápas s Kontaveitovou ze stavu 4:6 a 1:4, přičemž ve druhém setu prohrávala už o dva brejky.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne
(tvrdý povrch, dotace 55 miliónů australských dolarů)
Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Čilič (6-Chorv.) - Carreňo (10-Šp.) 6:7 (2:7), 6:3, 7:6 (7:0), 7:6 (7:3).
Nadal (1-Šp.) - Schwartzman (24-Arg.) 6:3, 6:7 (4:7), 6:3, 6:3.
Edmund (Brit.) - Seppi (It.) 6:7 (4:7), 7:5, 6:2, 6:3
Dimitrov (3-Bulh.) - Kyrgios (17-Austr.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:4), 4:6, 7:6 (7:4).
Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Wozniacká (2-Dán.) - Rybáriková (19-SR) 6:3, 6:0
Suárezová (Šp.) - Kontaveitová (32-Est.) 4:6, 6:4, 8:6.
Mertensová (Belg.) - Martičová (Chorv.) 7:6 (7:5), 7:5.
Allertová (ČR) - Svitolinová (4-Ukr.).3:6, 0:6
Čtyřhra - 3. kolo:
Šafářová, Strýcová (4-ČR) - Cirsteaová, Haddad Maiaová (Rum./Braz.) 2:6, 6:0, 6:4
Bradyová, Kingová (USA) - Melicharová, Peschkeová (13-USA/ČR) 6:4, 7:6 (7:5)
Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová, Kontinen (4-ČR/Fin.) - Hivesová, Mousley (Austr.) 6:4, 6:1.
Spearsová, Cabal (USA/Kol.) - Voráčová, Martin (ČR/Fr.) 6:4, 6:7 (4:7), 10:6
Junioři:
Dvouhra - 1. kolo:
Štyler (14-ČR) - Zeppieri (It.) 6:2, 7:6 (8:6)
Svrčina (ČR) - Draper (Brit.) 6:3, 6:4
Čtyřhra - 1. kolo:
Henning, Paulson (JAR/ČR) - Baird, Hardt (USA/Dom. rep.) 6:4, 7:6 (7:1)
Boyer, Cerundolo (5-USA/Arg.) - Forejtek, Svrčina (ČR) 7:6 (7:5), 6:3

Reklama