Hlavní obsah

Francouzku Cornetovou vyšetřují kvůli dopingu. Tenistka se ostře brání

Francouzskou tenistku Alizé Cornetovou vyšetřuje mezinárodní tenisová federace kvůli neúčasti na třech dopingových testech v minulé sezóně. Bývalé jedenácté hráčce světa nyní hrozí dlouhý distanc.

Foto: Stringer, Reuters

Francouzska Alizé Cornetová na Australian Open.

Článek

Informaci potvrdila francouzská tenisová federace ve svém prohlášení. „Po informaci od ITF z 11. ledna bereme na vědomí, že bylo proti Alizé Cornetové zahájeno disciplinární řízení kvůli porušení antidopingových pravidel, konkrétně kvůli neúčasti na třech neohlášených kontrolách za uplynulých dvanáct měsíců," stojí v prohlášení.

Aktuálně 42. hráčka světa byla následně vyřazena z francouzské reprezentace pro blížící se fedcupový duel prvního kola proti Belgii s odůvodněním, aby hráčka „měla čas připravit se na obhajobu."

Cornetová se však rozhodně necítí vinna a postup ITF naopak ostře kritizuje. „V říjnu mi ITF a antidopingová agentura sdělily, že jsem zmeškala tři kontroly, což znamená, že mezi dvaceti kontrolami, jimiž jsem prošla, samozřejmě s negativním výsledkem, jsem se nezúčastnila tří neohlášených kontrol doma kvůli závažným důvodům, které však ITF nechce slyšet," napsala Francouzka na Twitter.

„Můj případ bude projednán na březnovém slyšení a jeho výsledek bude mít vliv na zbytek mojí sezóny. Do té doby ale budu normálně jezdit na turnaje, nicméně nemůžu reprezentovat svoji zem ve Fed Cupu," dodala.

Na probíhajícím Australian Open prošla Cornetová do třetího kola, kde ji vyřadila pozdější semifinalistka Elise Mertensová.

Reklama

Související témata: