Hlavní obsah

Bacsinszká je v týmu Švýcarek na Fed Cup, Hingisová trenérkou

Praha

Po zranění se vracející Timea Bacsinszká je v nominaci Švýcarek na souboj s českými tenistkami v 1. kole Fed Cupu. V týmu pro utkání, které se uskuteční příští týden v pražské O2 areně, figurují také Belinda Bencicová, Viktorija Golubicová a Jil Teichmannová. V roli trenérky má přijet Martina Hingisová.

Foto: Profimedia.cz

Švýcarská tenistka Timea Bacsinszká.

Článek

V české nominaci kapitána Petra Pály by neměly chybět světová pětka Karolína Plíšková s dvojnásobnou wimbledonskou šampiónkou Petrou Kvitovou.

Bývalá světová devítka Bacsinszká naposledy hrála loni ve Wimbledonu, pak kvůli přetrvávajícím problémům s rukou ukončila sezónu. Tento týden je aktuálně 42. hráčka světa na turnaji v Petrohradu, odkud by měla přijet do Prahy.

Největším nebezpečím ve výběru kapitána Heinze Günthardta bude Bencicová. Bývalá světová sedmička vyhrála začátkem roku s Rogerem Federerem Hopmanův pohár a v 1. kole Australian Open vyřadila Američanku Venus Williamsovou.

"Češky jsou jasnými papírovými favoritkami zápasu, ale máme hráčky, které udělají pro tým vše a můžeme překvapit kohokoli," uvedl Günthardt.

Reklama

Související témata: