Hlavní obsah

Siniaková - Makarovová 7:6, 7:5Siniaková sfoukla Rusku Makarovovou, postup do čtvrtfinále slaví i Kvitová

Aktualizováno

Tenistka Kateřina Siniaková postoupila na turnaji v Petrohradu do čtvrtfinále. Domácí hráčku Jekatěrinu Makarovovou porazila 7:6, 7:5 a její další soupeřkou bude čtvrtá nasazená Francouzka Kristina Mladenovicová. Postup slaví i Petra Kvitová. Ta vyřadila v 2. kole rumunskou tenistku Irinu-Camelii Beguovou 6:3, 1:6, 6:1. O semifinále bude hrát s Ostapenkovou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Česká tenistka Siniaková postoupila v Petrohradu do čtvrtfináleVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Kvitová po brejku ve čtvrté hře získala úvodní sadu, ve druhé ale znejistěla. Za stavu 1:4 si dvojnásobná wimbledonská šampiónka při poradě s trenérem Jiřím Vaňkem postěžovala, že špatně vidí míč. Vaněk ji nabádal k agresivnější hře, radikální zlepšení však přišlo až na začátku třetího setu.

Beguová navíc začala chybovat a další zásadní zvrat ve vývoji zápasu skončil výsledkem 6:1. Kvitová tak ve třetím vzájemném utkání na okruhu WTA poprvé prohrála s Beguovou set, o postup do čtvrtfinále ji ale Rumunka nepřipravila. S loňskou vítězkou French Open Ostapenkovou má vyrovnanou bilanci 2:2.

"Na to taky musím najít odpověď," odvětila sedmadvacetiletá Kvitová po utkání na otázku moderátora, co se stalo ve druhém setu. "Je těžké soustředit se celý zápas. Jeden game mi nevyšel, pak bylo obtížné poprat se s tím na returnu. Proti Ostapenkové se budu muset každopádně hodně zlepšit," dodala.

Siniaková měla ve více než hodinu trvajícím úvodním setu namále. Devětadvacetiletá Ruska, která je na tom ve světovém žebříčku o 17 míst lépe, vedla v tie-breaku už 6:3, tři setboly ale nevyužila a prohrála 7:9.

V druhé sadě nevyšel české hráčce začátek, ani slibné vedení 4:1 však Makarovové k vyrovnání nestačilo. Dvakrát ztratila servis a v posledním gamu dostala od Siniakové na závěr dvě esa za sebou.

Mladenovicová vyhrála zápas ve dvouhře po sérii 15 porážek. Desátá hráčka žebříčku naposledy uspěla v červenci, po půlročním trápení nyní zdolala Slovenku Dominiku Cibulkovou dvakrát 6:4. Mezitím přitom získala grandslamový titul ve čtyřhře, na Australian Open triumfovala spolu s Maďarkou Timeou Babosovou.

Turnaj žen v Tchaj-peji (dotace 250 000 USD)
Dvouhra - 2. kolo:
Babosová (4-Maď.) - Jakupovičová (Slovin.) 6:3, 4:6, 6:2
Linetteová (7-Pol.) - Larssonová (Švéd.) 6:1, 6:7 (4:7), 7:6 (7:3)
Wang Ja-fan (Čína) - Parmentierová (8-Fr.) 6:3, 6:3
Bouchardová (Kan.) - Bogdanová (Rum.) 7:5, 7:5
Turnaj žen v Petrohradu (tvrdý povrch, dotace 799 000 dolarů)
Dvouhra - 2. kolo:
Siniaková (ČR) - Makarovová (Rus.) 7:6 (9:7), 7:5
Kvitová (ČR) - Beguová (Rum.) 6:3, 1:6, 6:1
Mladenovicová (4-Fr.) - Cibulková (SR) 6:4, 6:4
Görgesová (5-Něm.) - Vinciová (It.) 7:5, 6:0
Wozniacká (1-Dán.) - Potapovová (Rus.) 6:0, 6:1.

Reklama