Hlavní obsah

Bahno, šplh a další překážky. Tenisová hvězda si před návratem na kurty zkusila Spartan Race

Již příští víkend se Serena Williamsová vrátí na kurty po zářijovém porodu dcerky Alexis Olympie. Vítězka třiadvaceti grandslamů se představí se svou starší sestrou Venus ve Fed Cupu proti Nizozemkám. Ještě předtím však stihla šestatřicetiletá tenistka vyzkoušet spolu se svým manželem Alexisem Ohanianem náročný závod série Spartan Race.

Foto: Kamran Jebreili, ČTK/AP

Serena Williamsová rozdávala autogramy po exhibici v Abú Zabí.

Článek

Spartan Race, jeden z nejnáročnějších překážkových běhů. Teď si tuhle výzvu zkusila i vítězka třiadvaceti grandslamů, Serena Williamsová a její manžel Alexis Ohanian. Bývalá světová jednička se během závodu musela brodit bahnem, šplhat po laně, ručkovat po kruzích a plnit mnoho dalších úkolů.

Podle svých slov si při plnění některých z nich vzpomněla na své lekce z gymnastiky v dětství. Těžký závod šestatřicetiletá tenistka zvládla a vyzkoušela si tak svou formu před nadcházejícím Fed Cupem. První kolo slavné soutěže se uskuteční již příští víkend a americký tým v něm přivítá Nizozemky. Spolu s ní byla nominována i její starší sestra Venus, Coco Vandewegheová a Lauren Davisová.

Serena Williamsová se po zářijovém porodu dcerky Alexis Olympie chtěla na kurty vrátit už dříve. Avšak kvůli poporodním komplikacím začala s tréninkem později. V prosinci se objevila na exhibici v Abú Zabí. Zde se střetla s vítězkou French Open, Jelenou Ostapenkovou. Zápas prohrála a přiznala, že není ještě připravená tak, jak by si představovala.

Odhlásila se tedy z Australian Open, kde měla obhajovat titul a pokračovala v tréninkových dávkách v posilovně i na kurtu. Po Fed Cupu má bývalá světová jednička v plánu účast na exhibici v New Yorku, která se uskuteční 5. března a chybět by na ní neměla ani Venus či světová trojka Elina Svitolinová. Poté zamíří na turnaj v Indian Wells.

Reklama