Hlavní obsah

Kvitová - Görgesová 7:5, 4:6, 6:2Kvitová v Petrohradu zdolala i Görgesovou a je ve finále

Aktualizováno

Tenistka Petra Kvitová porazila v semifinále turnaje v Petrohradu pátou nasazenou Němku Julii Görgesovou 7:5, 4:6 a 6:2 a poprvé od loňského července si zahraje o titul. Poslední překážkou Kvitové v cestě za 21. triumfem na okruhu WTA bude francouzská obhájkyně Kristina Mladenovicová, jež zdolala Rusku Darju Kasatkinovou rovněž ve třech setech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih semifinále Kvitová - Görgesová v PetrohraduVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Světová dvanáctka Görgesová po brejku v deváté hře podávala na zisk první sady, tu ale nakonec třemi gamy v řadě vyhrála Kvitová, která je na žebříčku o 17 míst níž. Druhou sadu rozhodl jediný brejk Görgesové v páté hře.

Ve třetím už dominovala česká tenistka, jež se rychle ujala vedení 3:0. Poté sice za stavu 4:1 neproměnila další brejkbol, ale hned při následujícím servisu Görgesové si vypracovala další a nakonec po více než dvou hodinách proměnila druhý mečbol.

"Nemyslela jsem si, že si tady zahraju finále. Začátek roku se mi příliš nevydařil," řekla po zápase Kvitová, která nastřílela 11 es a 30 vítězných míčů. "Bylo to náročné, ona (Görgesová) teď hraje opravdu dobře. Mně se ale dnes taky dařilo," dodala česká tenistka, jež v Petrohradu startuje poprvé v kariéře.

Devětadvacetiletá Görgesová, která si pohoršila vzájemnou bilanci s Kvitovou na 1:3, nenaváže na lednový triumf z Aucklandu. Zároveň přišla o šanci dostat se poprvé v kariéře do elitní desítky světového žebříčku.

O dva roky mladší Kvitová se z titulu naposledy radovala loni v Birminghamu při druhém startu po vážném zranění levé ruky, které utrpěla při přepadení. Od té doby bylo maximem dvojnásobné vítězky Wimbledonu zářijové semifinále v Pekingu.

Se světovou desítkou Mladenovicovou má Kvitová bilanci 4:1. Češka prohrála pouze premiérové vzájemné měření sil před pěti lety, všechny následující duely včetně loňského čtvrtfinále v Birminghamu ovládla ve dvou setech.

Tenisový turnaj žen v Petrohradu (tvrdý povrch, dotace 799 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Kvitová (ČR) - Görgesová (5-Něm.) 7:5, 4:6, 6:2
Mladenovicová (4-Fr.) - Kasatkinová (8-Rus.) 3:6, 6:3, 6:2.
TCHAJ-PEJ (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Babosová (4-Maď.) - Wang Ja-fan (Čína) 6:3, 6:4
Kozlovová (Ukr.) - Lisická (Něm.) 7:5, 6:4.

Reklama

Související témata: