Hlavní obsah

Kvitová - Mladenovicová 6:1, 6:2Kvitová ve finále smetla obhájkyni! Slaví první titul sezóny

Petrohrad
Aktualizováno

To byla jízda! Česká tenistka Petra Kvitová jasně ovládla finále turnaje v Petrohradu, když obhájkyni Kristinu Mladenovicovou z Francie porazila 6:1, 6:2. Získala tak první letošní titul a celkově 21., naposledy se z něj radovala loni v Birminghamu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Česká tenistka Petra Kvitová triumfovala v Petrohradu.Video: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Kvitové sice aktuálně patří na žebříčku o devatenáct míst horší pozice, ale vzájemná bilance (4:1) s Francouzkou mluvila jasně v její prospěch. A v petrohradském finále také jasně dominovala od prvního míčku. Své podání si hladce vyhrávala a díky skvělému returnu nebezpečně atakovala to soupeřčino.

Agresivní hra na returnu s minimem chyb proti unaveně působící Mladenovicové se brzy vyplatila. Ve čtvrté hře Kvitová poprvé využila brejkbol, při další příležitosti pak sebrala soupeřce podání podruhé a o první sadě bylo rozhodnuto. Převahu bojovnice z Fulneku potvrzoval i poměr vítězných míčů 16:2.

Hned na úvod druhé sady získala svěřenkyně Jiřího Vaňka znovu náskok brejku a nezadržitelně mířila za triumfem, i když přeci jen trochu ubrala na agresivitě. Navzdory vedení 4:1 si pak povolala kouče. „Potřebovala jsem uklidnit," vysvětlovala po utkání.

První náznak komplikací pro ni přišel až za stavu 5:2, kdy při svém podání prohrávala 0:40, ale i tento game dokázala otočit.

"Byl to pro mě speciální turnaj. Odehrála jsem během něj několik neuvěřitelných zápasů a musela jsem opravdu bojovat, abych se dostala až sem," prohlásila Kvitová na kurtu.

"Před turnajem jsem byla pod velkým tlakem a myslím, že málokdo věřil v můj postup do finále," řekla při vyhlášení Mladenovicová. "V každém utkání jsem tvrdě dřela, abych se dostala zpět, ale Petra měla skvělý týden," dodala Francouzka. Kvitová poděkovala pořadatelům za udělení divoké karty, své díky vyslovila i divákům, trenérovi a rodičům.

PETROHRAD (tvrdý povrch, dotace 799 000 dolarů):
Mladenovicová (4-Fr.) - Kvitová (ČR) 1:6, 2:6

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori