Hlavní obsah

Bude zase hladová po vítězství, věří legenda, že Williamsová po porodu vyhraje další grandslamy

Praha

Už se to blíží. Už tento víkend se na kurty po mateřské pauze vrátí vítězka třiadvaceti grandslamů Serena Williamsová. Šestatřicetiletá Američanka se spolu se svou starší sestrou Venus rozhodla, že posílí fedcupový tým a nastoupí v zápasech proti Nizozemkám. Jak bývalou světovou jedničku ovlivnilo mateřství a bude zase tenistkám kralovat?

Foto: Profimedia.cz

Martina Navrátilová a Serena Williamsová.

Článek

„Myslím, že bude stejná jako byla. Tedy stejně konkurenceschopná, stejně silná a stejně hladová po vítězství. Podle mě jí v tomhle mateřství nijak neovlivnilo,“ uvedla na webu WTA Martina Navrátilová. Serena Williamsová porodila loni v září dcerku Alexis Olympii. Podle původního plánu chtěla vítězka třiadvaceti grandslamů obhajovat titul na letošním Australian Open, avšak nakonec své cíle musela přehodnotit.

Po porodu nastaly komplikace a bývalá světová jednička začala s tréninkem později, než chtěla. Na konci prosince se představila na exhibici v Abú Zabí. S Jelenou Ostapenkovou prohrála a usoudila, že ještě není připravená tak, jak by si představovala a raději pokračovala v přípravě. O nadcházejícím víkendu už ale chystá návrat, zahraje si proti Nizozemkám ve Fed Cupu.

„To, že loni vyhrála Australian Open těhotná, svědčí o všem. Serena má obrovské zbraně, skvělou hru, a hlavně silnou hlavu, což jí pomáhá být tou nejlepší. Samozřejmě je jí šestatřicet a je možné, že jí nějakou dobu potrvá, než se dostane do formy, ale je to Serena, takže by jí rozhodně nikdo neměl podceňovat ani v prvním zápase po návratu,“ vysvětlovala Navrátilová.

„Myslím si ale, že nebude potřebovat příliš mnoho času k tomu, aby se dostala do čela žebříčku či vyhrála grandslam. Opravdu předpokládám, že to nebude trvat dlouho a přesvědčí nás o tom,“ dodala jednašedesátiletá legenda a zamyslela se i nad Rogerem Federerem. „Serena a Roger se vzájemně inspirují. Dělají tenis lepším. Pracují jako dvojice a to je skvělé,“ uzavřela jedna z nejlepších tenistek.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články