Hlavní obsah

Byl krůček od vítězství. Kurt ale nakonec německý tenista opouštěl v slzách

Montpellier/Praha

Obrovská smůla provází tenistu Dustina Browna na turnaji ve francouzském Montpellier. Třiatřicetiletý Němec byl jediný game od postupu do druhého kola, avšak píchlo ho v zádech, svalil se na zem a nepomohl mu ani fyzioterapeut. Téměř vyhraný zápas tak musel se slzami v očích skrečovat.

Tenista musel vzdát zápas kvůli bolestem zad

 
Článek

Na turnaj ve francouzském Montpellier nebude Dustin Brown zrovna rád vzpomínat. Loni se tady probojoval do čtvrtfinále, avšak hned po prvním gamu ho zabolelo v zádech, a i když byl ošetřen, musel nakonec zápas proti domácímu hráči Benoitu Pairovi vzdát. A to samé se mu stalo i letos.

Třiatřicetiletý Brown se ve středu v prvním kole střetl s Francouzem Nicolasem Mahutem. První set byl velice vyrovnaný a rozhodnout musel až tie break. Ten ovládl německý tenista a ve skvělé hře pokračoval i ve druhém setu. Vypracoval si náskok 5:2 a byl krůček od vítězství.

Na podání šel šestatřicetiletý Mahut. Brown ještě stihl zahrát vítězný bekhend, avšak během něj ho píchlo v zádech a svalil se v bolestech k zemi. Přispěchal k němu Mahut a také fyzioterapeut. S ním poté Brown odešel do šatny, avšak když se vrátil, musel se slzami v očích oznámit, že zápas skrečuje.

„Dustin ve druhém setu dominoval. Jen jsem se snažil udržet ve hře, byl jsem ale blízko porážce,“ uvedl na webu lequipe.fr Mahut. „Když vidíte takového chlapa brečet na kurtu, nemůžete se z takového vítězství radovat. Navíc Dustin je hodný člověk,“ dodal sto pátý hráč světa, který ve druhém kole narazí na krajana Jo-Wilfrieda Tsongu.

Reklama

Související témata: