Hlavní obsah

Kvitovou po vítězné jízdě dostihla únava. Z Dubaje se odhlásila

Dubaj

Vítězná série si vybírá svoji daň. Česká tenistka Petra Kvitová se po nedělním triumfu turnaji v Dauhá a posunu na desáté místo žebříčku WTA odhlásila z nadcházejícího turnaje v Dubaji. Důvodem je únava z náročného programu posledních dnů a drobné potíže se svalem. Organizátoři turnaje o tom informovali na svém webu. Informaci potvrdil i tiskový mluvčí české hráčky Karel Tejkal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kvitová vyhrála druhý turnaj v řaděVideo: sntv

 
Článek

"Jsem opravdu zklamaná, že se musím odhlásit z turnaje v Dubaji. Strávila jsem v Dubaji nějaký čas po sezóně a hodně jsem se těšila, že se tam vrátím zpět na turnaj, kde jsem v minulosti dosáhla skvělých výsledků," uvedla v prohlášení Kvitová, která v roce 2013 turnaj v Dubaji vyhrála.

"Ale poté, co jsem v posledních týdnech odehrála hodně zápasů a vyhrála titul v Dauhá, potřebuje moje tělo trochu odpočinku. Nemohu se dočkat, až se v Dubaji představím příští rok," dodala sedmadvacetiletá hráčka.

Kvitová prožívá velmi povedené období a pyšnit se může šňůrou 13 vítězných utkání. Před dvěma týdny ovládla turnaj v Petrohradu, následně si připsala dvě vítězství ve Fed Cupu proti Švýcarsku a v minulém týdnu triumfovala na mimořádně silně obsazeném podniku v Dauhá. Už jen jedna výhra ji dělí od vyrovnání osobního rekordu z přelomu let 2011 až 2012.

Kvitová se díky triumfu v Dauhá poprvé od září 2016 vrátila do elitní desítky žebříčku. Navíc má velkou šanci postavení dále vylepšovat, neboť až do grandslamového French Open neobhajuje žádné body. Od přepadení neznámým útočníkem na konci předloňského roku totiž kvůli zranění ruky skoro půl roku nehrála.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori