Hlavní obsah

Tenisový šampión věnoval vítězství svému zesnulému kamarádovi

Jeho skvěle rozjetou kariéru brzdila zranění. Juan Martín Del Potro svůj první grandslam vyhrál ve dvaceti letech na US Open, pak ale začal mít problémy se zápěstími a nevěděl, jestli se k tenisu bude moci ještě vrátit. Teď devětadvacetiletý Argentinec slaví další velký úspěch. V neděli vyhrál prestižní turnaj v Indian Wells, kde ve finále udolal po obrovské bitvě fenomenálního Švýcara Rogera Federera 6:4, 6:7 a 7:6. Vítězství věnoval svému kamarádovi - nedávno uhynulému psovi Cesarovi.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Juan Martín del Potro s trofejí pro vítěze turnaje v Indian Wells.

Článek

Před měsícem neměl Juan Martín Del Potro žádný důvod k radosti. Rozešla se s ním přítelkyně a pak mu uhynul jeho milovaný novofundlandský pes Cesar. Devětadvacetiletý Argentinec začal docházet k psychologovi, aby se dal dohromady. Vypadá to, že mu to podařilo.

Rodák z městečka Tandil začátkem března ovládl turnaj v Acapulku a v neděli vyhrál prestižní podnik v Indian Wells, když ve finále porazil světovou jedničku Federera a ukončil jeho letošní neporazitelnost. Diváci byli ze zápasu nadšeni a fantastickou bitvu si pochvalovali i samotní hráči. „Je to pecka. Nemůžu uvěřit, že jsem vyhrál tento turnaj, že jsem ve finále porazil Rogera, který píše tenisovou historii a dělá tenisu skvělou reklamu,“ prohlásil na webu ATP Del Potro.

„Vyhrát jsme mohli oba, o vítězství rozhodly maličkosti. Předvedli jsme skvělou podívanou. Byl to hodně náročný zápas, ale fanouškům se podle mě musel líbit," dodal Del Potro, který titul věnoval právě svému psímu kamarádovi. Na jednu z kamer totiž po utkání nakreslil srdce a do něj napsal jeho jméno Cesar.

Del Potro patřil k největším tenisovým talentům. Ve dvaceti letech vyhrál US Open, jenže pak začal mít problémy se zápěstími a musel na několik operací. K tenisu se ale pokaždé vrátil a teď už zase patří mezi nejlepší. Díky skvělým výkonům stoupá žebříčkem. Nyní mu v něm patří šestá příčka.

Reklama

Související témata: