Hlavní obsah

Řval na sudího, teď se prohne. Američana bude výstup stát přes sto tisíc

Pořádný poprask způsobil na turnaji v Monte Carlu americký tenista Jared Donaldson. Dohrál sice hned v prvním kole, na jeho vystoupení se ale nejspíš bude dlouho vzpomínat. Ostře se totiž pustil do umpirového rozhodčího Arnauda Gabase. Za svůj výstup zaplatí pokutu 5000 eur, tedy zhruba 126 tisíc korun.

Donaldson vystartoval na rozhodčího.Video: Sport.cz

 
Článek

Jedenapadesátý hráč světa prohrával s Albertem Ramosem-Vinolasem 3:6, 2:3 a 0:40. Španělovo podání sice skončilo v autu, ale umpirový rozhodčí viděl dobrý míč a zahlásil game pro Ramose-Vinolase. V tu chvíli Američan nezvládl emoce a začal se dožadovat korekce verdiktu, když na arbitra zblízka křičel.

„Tady je přece jasný otisk," naléhal Donaldson. „Ten je ale z předchozí výměny," oponoval Gabas. Jenže jednadvacetiletý Američan nesouhlasil. „Otisk je přesně tady! Ty jsi mi žádný jiný neukázal. Zavolej supervizora. S tebou už se nebudu bavit," zuřil. Jenže rozhodčí verdikt nezměnil a Donaldson zápas prohrál. I když se později za svůj zkrat omluvil, trestu neunikl a v úterý vyfasoval pokutu.

Sudí Gabas je také pořádné kvítko a o kontroverze nemá během kariéry nouzi. Tu „nejslavnější" si prožil v loňském daviscupovém utkání mezi Kanadou a Velkou Británií, které ukončil vzteky vystřelený míček z rakety domácího Denise Shapovalova. Rána trefila oko francouzského arbitra, který musel podstoupit operaci zlomené očnice.

Reklama

Související témata: