Článek
Svou německou soupeřku jste letos dvakrát porazila, co z těch zápasů použijete?
V Petrohradu jsme hrály výborný tenis. Bylo to kvalitní jak po mentální stránce, tak fyzické i taktické. V Dauhá mi to pak Julia skrečovala, ale budu se snažit si z těch zápasů vzít co nejvíc. Ale Fed Cup je trochu jiný. Hala, antuka, nervy zase budou hrát obrovskou roli.
V čem je síla Görgesové?
Má výborný servis, takže dát co nejvíc returnů do kurtu bude velice přínosné... Jinak má samozřejmě lepší forhend, ze kterého se snaží soupeřku hnát a tvořit hru. Zlepšila i pohyb a hrála finále v Charlestonu, tak předpokládám, že jí to na antuce asi jde. Bekhend má solidní, nezkazí z něho, ale neublíží.
#FedCup reporter @NickMcCarvel and @BaraStrycova teamed up to have some fun with @Petra_Kvitova...
— Fed Cup (@FedCup) 19. dubna 2018
🇩🇪🆚🇨🇿 pic.twitter.com/yOOSxutknC
Kdo tedy ve výměně začne dávat dřív rány, ten vyhraje?
Myslím, že jo. Není to úplně typická antuka, kdo zahraje dobrou délku s dobrou razancí, tak bod uhraje.
Pomohlo vám, že jste si v pátek zatrénovala s Karolínou Plíškovou?
Taky dobře servíruje jako Görgesová, a Káje to taky vyšlo, poněvadž hraje s Angie Kerberovou, která je levačka jako já.
Losu vždy předchází tradiční banket, jak jste si ho užila?
Měli tam dobré jídlo. Kozí sýr a pak maso s těstovinami. V šatech jsme s holkama vypadaly jako růžoví bonbónci. Aspoň nás nikdo nepřehlédl. Od našeho týmu jsme ale sklidily komplimenty.
Vy jste v týmu debutovala v roce 2007, takže předzápasových banketů máte za sebou hodně. Který se vám vybaví?
Tady ve Stuttgartu se před šesti lety konal v prasečím muzeu. A pak si vybavím většinou nějaký proslov, kde se přihodilo něco vtipného. Takže třeba trenér David Kunst, který byl vyzván, aby něco pověděl, přišel, podal ruku kapitánovi a řekl: Danke...