Hlavní obsah

Šafářová nebude hrát ani v Praze, kartu dostala Smitková

Praha
Aktualizováno

Tenistka Lucie Šafářová má stále zdravotní problémy a nezúčastní se ani turnaje WTA Tour v Praze, který předloni vyhrála. Divokou kartu do hlavní soutěže J&T Banka Prague Open dostala bývalá osmifinalistka Wimbledonu Tereza Smitková. Oznámila to ředitelka turnaje Petra Černošková.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lucie Šafářová ve Fed Cupu - ilustrační foto

Článek

Akce s dotací 250 000 dolarů se na antuce ve Stromovce uskuteční od 30. dubna do 5. května a jejími hvězdami budou Karolína Plíšková a Petra Kvitová.

Jednatřicetiletá Šafářová onemocněla během únorového turnaje v Dubaji. Má problém s imunitou, vynechala americké turnaje v Indian Wells i v Miami a také víkendový Fed Cup. Letos odehrála pouze šest zápasů (2:4).

"Musela se z Prahy odhlásit, bohužel. Zkusila trénovat a musela přestat," řekla Černošková novinářům o aktuálně 50. hráčce světa. V Praze měla hrát Šafářová počtvrté, předloni ve finále porazila Australanku Samanthu Stosurovou a získala svůj sedmý a zatím poslední triumf ve dvouhře.

V hlavní soutěži sedm domácích tenistek

V hlavní soutěži má jistou účast sedm domácích hráček. Spolu se světovou šestkou Karolínou Plíškovou a desítkou Kvitovou se přímo kvalifikovaly také Barbora Strýcová, Markéta Vondroušová, Kateřina Siniaková a loňská finalistka Kristýna Plíšková. "A kartu od nás dostane Tereza Smitková," doplnila Černošková.

Výkony Karolíny Plíškové a Kvitové ve víkendovém semifinále Fed Cupu v Německu pořadatelé berou rovněž jako pozvánku pro fanoušky do ochozů. "Holky mají formu jako hrom a diváci se mají na co těšit," řekla ředitelka turnaje.

Organizátoři finišují s úpravami kurtů a areálu. Kapacitu hlediště na dvorci číslo jedna navýšili na dva tisíce míst a přejí si, aby vydrželo teplé počasí a nebylo chladno a deštivo jako před rokem. "Kdyby nepršelo a nemrzlo, byli bychom rádi," řekla Černošková.

Titul bude obhajovat Mona Barthelová z Německa. Hlavní soutěž bude rozlosována v sobotu, kdy začne kvalifikace.

Před finále zástupci organizace WTA uctí památku loni zesnulé Jany Novotné. Přítomna bude i tenisová legenda Martina Navrátilová.

Reklama

Související témata: