Hlavní obsah

A. Zverev - Thiem 6:4, 6:4Zverev slaví osmý titul. Čtyřicátníci Bryanové poprvé skrečovali zápas

Aktualizováno

Německý tenista Alexander Zverev porazil ve finále antukového turnaje v Madridu Rakušana Dominica Thiema dvakrát 6:4 a získal osmý titul na okruhu ATP. Světový hráč číslo tři navázal na týden starý triumf v Mnichově. Thiem, který ve čtvrtfinále zdolal největšího favorita Španěla Rafaela Nadala a oplatil mu loňskou finálovou porážku, na trofej znovu nedosáhl. Bratři Bob a Mike Bryanové ve finále poprvé v kariéře skrečovali zápas. Kvůli zranění kyčle Boba musela čtyřicetiletá dvojčata vzdát za stavu 3:5 duel o titul proti chorvatsko-rakouské dvojici Nikola Mektič, Alexander Peya.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Německý tenista Zverev vyhrál turnaj v MadriduVideo: sntv

 
Článek

Jednadvacetiletý Zverev, který v Madridu neztratil ani set, sebral o tři roky staršímu soupeři podání vždy na úvod setu, zatímco on sám za celý zápas nečelil ani jednomu brejkbolu. Po necelé hodině a půl proměnil hned první mečbol.

V šestém vzájemném duelu se Zverev radoval podruhé. Příští týden se oba mohou potkat ve finále turnaje v Římě, kde Němec obhajuje loňské vítězství. Nasazenou jedničkou bude Nadal, jehož téměř roční vítěznou sérii na antuce utnul v madridském čtvrtfinále právě Thiem.

Bryanové si připsali první skreč v 1407. zápase kariéry. V případě výhry se přitom mohl druhý nasazený pár vrátit do čela světového deblového žebříčku, což by se slavným sourozencům povedlo jako nejstarším tenistům v historii.

MADRID (antuka)
Muži (dotace 7 190 930 eur)
Dvouhra - finále:
A. Zverev (2-Něm.) - Thiem (5-Rak.) 6:4, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Mektič, Peya (Chorv./Rak.) - B. Bryan, M. Bryan (2-USA) 5:3 skreč.
ŘÍM (antuka):
Muži (dotace 5 444 985 eur)
Dvouhra - 1. kolo:
Gojowczyk (Něm.) - Querrey (12-USA) 6:2, 7:6 (9:7)
Sock (13-USA) - Ferrer (Šp.) 6:3, 6:4
Sonego (It.) - Mannarino (Fr.) 2:6, 7:6 (7:4), 6:3
Johnson (USA) - Wawrinka (Švýc.) 6:4, 6:4
Harrison (USA) - Sugita (Jap.) 7:6 (7:5), 6:3

Reklama

Související témata: