Hlavní obsah

Federer se bez tenisu nenudí. Vyzkoušel si i roli učitele

Praha

Už dva měsíce jsme neviděli Rogera Federera na turnajích. Legendární tenista po prestižním podniku v Miami oznámil, že stejně jako loni vynechá antukovou sezónu a vrátí se až na trávu. Co ale vítěz dvaceti grandslamů během volna dělá? Rozhodně se nenudí. Věnuje se rodině, otvírá obchody a vyučuje děti.

Foto: Profimedia.cz

Roger Federer.

Článek

Roger Federer se stejně jako loni rozhodl vynechat antukovou část sezóny a nabrat síly na svou oblíbenou trávu. Mnozí by čekali, že bude hlavně odpočívat a trénovat, avšak šestatřicetiletý Švýcar má hodně napilno. Kromě toho, že se věnuje svým čtyřem dětem, objíždí i nejrůznější akce.

Šestinásobný vítěz Turnaje mistrů před několika týdny navštívil Afriku, kde jeho nadace pomáhá chudým dětem a otevřela zde už jednaosmdesát škol. Během zdejšího pobytu si v Zambii stihl nejen zahrát fotbal s malými chlapci, ale i postavit se k tabuli a proměnit se v učitele anglického jazyka.

„Doufám, že do deseti let bude mít tady každé dítě přístup k základnímu vzdělání, protože to je základem všeho,“ prohlásil tehdy Federer. O pár dní později už byl dvacetinásobný grandslamový vítěz v Dubaji, kde nejen trénoval, ale pomáhal i otevřít největší obchod společnosti Rolex na světě.

Nyní fenomenální tenista zamířil na Ibizu, kde se na pláži ochotně podepisuje a fotí s fanoušky, kteří se pak svými úlovky chlubí na sociálních sítích. Pomalu se Federer už také chystá na návrat, který by se měl uskutečnit v červnu na turnaji ve Stuttgartu. Hlavním cílem pak bude obhajoba titulu ve Wimbledonu.

Reklama