Hlavní obsah

Před rokem konec v Paříži obrečela, teď si tam česká hvězdička veze posily

Česká tenisová naděje hlásí návrat po zranění. A bude to pěkně ostrý comeback. Na kurty se Markéta Vondroušová vrátí rovnou při grandslamovém French Open. Tam se česká tenistka utká s Rumunkou Anou Bogdanovou, která je na 65. místě světového žebříčku. "Los docela jde, mohlo to být výrazně horší," uvedla česká tenistka.

Foto: Sport.cz

Česká tenistka Markéta Vondroušová.

Článek

Vondroušová byla v juniorské kategorii světovou jedničkou a čeká se, že se může začít prosazovat i mezi dospělými. Momentálně je v žebříčku WTA na 90. místě. V poslední době ji ale přibrzdilo zranění, měsíc ji do hry nepustilo zraněné tříslo.

„Přemýšlela jsem, že zkusím turnaj v Římě, ale nakonec bylo lepší se doléčit. Aspoň jsem se lépe připravila na tak velký turnaj, jako je pařížský grandslam," přiznává Vondroušová s tím, že se prvního zápasu po vynucené absenci nemůže dočkat. Loni tam hrála vůbec první grandslam mezi dospělými. Kvalifikovala se do turnaje a prošla do 2. kola.

„Prohru s Ruskou Kasatkinovou jsem tehdy obrečela. Byl to pro mě ale nezapomenutelný turnaj. Měla jsem sice problémy s loktem, dlouho nehrála, ale pak jsem udělala dlouhou šňůru vítězství. Vyhrála jsem první turnaj WTA a měla najednou 51 vítězství v řadě. Série skončila právě až v Paříži," ohlíží se Vondroušová do minulosti.

Nezapomenutelný první grandslam

Na Paříž každopádně nedá dopustit. „Na první grandslam se nezapomíná! Momentálně už koukám dopředu, na kurty se těším a věřím, že budu hrát dobrý tenis. Zápasy mi hrozně chyběly!" odkrývá plány. Do turnaje jde odpočatá, na druhou stranu nerozehraná. Ale i tak věří, že se návrat na kurty povede.

„Snad pozitivně překvapím sebe, fanoušky i soupeřky. Vezu si s sebou posily, jede se mnou mamka a kamarádka. Moc se těším!" svěřila se česká tenisová naděje. Pro začátek by brala, kdyby prošla na turnaji přes první kolo. „V Austrálii se mi to povedlo, musím zamakat i ve Francii. Cíle jsou cíle, na minulá zranění se neptají," říká bojovně a s úsměvem.

V prvním kole ji čeká rumunská tenistka a 65. hráčka žebříčku Ana Bogdanová. „Myslím, že ten los docela jde. Sice ji moc neznám, ale mohlo to být výrazně horší," usmívá se Vondroušová. Teď zbývá maličkost – potvrdit odhodlání přímo na kurtu.

Reklama

Související témata: