Hlavní obsah

Skvěle! Veslařky Podrazilová se Šantrůčkovou ovládly juniorské MS

Eliška Podrazilová a Anna Šantrůčková se dnes staly juniorskými mistryněmi světa ve veslování, v Tokiu vyhrály na dvojce bez kormidelníka. Prodloužily tak zlatou éru českého veslování, protože juniorské výpravy vozí ze světových šampionátů nejcennější medaile od roku 2016.

Foto: Profimedia.cz

Eliška Podrazilová a Anna Šantrůčková se radují z velkého úspěchu (archivní foto)

Článek

Mladé veslařky SK Hamr a Blesku v dějišti příštích olympijských her mířily od startu za svým snem a brzy si vypracovaly mírný náskok. V polovině závodu už veslovaly v čele pouze s posádkou Číny a postupně se jí vzdalovaly. Pět set metrů před cílem bylo rozhodnuto.

Stříbrné medailistky z loňských olympijských her mládeže v Buenos Aires vyhrály o téměř šest sekund a světové zlato přidaly k evropskému z květnového ME v Essenu.

"Loni jsme dojely čtvrté na párové čtyřce, proto jsme letos měly v plánu zajet lepší výsledek. Jsem šťastná, ale stěží můžu mluvit. Závod se nám jel moc dobře, ale popravdě si z něj moc nepamatuji. Snila jsem o takovém vítězství hodně," uvedla veslovodka Podrazilová v tiskové zprávě svazu.

Párová čtyřka dojela čtvrtá

Do boje o medaile postoupila i párová čtyřka Tomáš Zobal, Jan Vacek, Marek Diblík, Jakub Kyncl, kteří dojeli čtvrtí. Od bronzové medaile dělilo juniorské mistry Evropy 53 setin sekundy.

Vítězstvím ve finále B se rozloučila se šampionátem dívčí párová čtyřka Simona Pašková, Nikola Kropáčková, Zuzana Štěpánková, Barbora Mátlová a celkově obsadila 7. místo.

V Tokiu panovaly dnes tradičně vysoké teploty a někteří mladí veslaři potřebovali lékařskou asistenci kvůli příznakům úpalu. "Závodiště je dobré. Horko bylo šílené, ale dneska jsme to zvládly," dodala k podmínkám Podrazilová.

Reklama