Hlavní obsah

České kanoisty čeká na ME deset startů

PRAHA

Celkem devět českých lodí se objeví na vodě při letošním mistrovství Evropy v kanoistice, které začíná ve španělské Pontevedře ve čtvrtek dopoledne rozjížďkami na kilometru. Pro víkendová finále je největší nadějí především ženský debl Mrůzková, Blahová na olympijské pětistovce, inidividuálně se pak obě kajakářky představí na zbývajících tratích.

Článek

Čtrnáctičlennou českou reprezentaci čekají starty v celkem deseti disciplínách, neboť deblkanoe Heller, Doktor absolvuje obě olympijské distance 500 i 1000 m.

„Léta na singlu mě psychicky unavila, až v nové lodi jsem našel zase motivaci, i když je pro mne stále obtížné shodnout se na vodě s partnerem. Máme ale za sebou jedinou ostrou zkoušku při Světovém poháru ve Francii, kde jsme byli čtvrtí na kilometru a pátí na poloviční trati, což nebylo vůbec špatné. Evropský šampionát nám ale slouží především jako test soupeřů před mistrovstvím světa, kde půjde o olympijské místenky,“ líčí dvojnásobný vítěz OH z Atlanty Martin Doktor.

Nominace českých kanoistů:
MUŽI
C2: Heller, Doktor (500 i 1000 m), K2: Šváb, Holubář (500 m) a Horský, Ježek (1000 m), K4: Baťka, Šváb, Holubář, Štěrba (200 m) a Souček, Štěrba, Andrlík, Polívka (1000 m)
ŽENY
K1: Blahová (200 m), Hrochová (500 m)., Mrůzková (1000 m), K2: Mrůzková, Blahová (500 m).

Reklama