Hlavní obsah

Micka byl na Světovém poháru plavců v Dauhá druhý na 1500 m

Plavec Jan Micka vybojoval na Světovém poháru v Dauhá druhé místo v závodu na 1500 metrů volný způsob. Nestačil jen na světového a evropského šampiona Michajla Romančuka z Ukrajiny. O medaili dnes bude bojovat ještě sedmnáctiletý Sebastián Luňák, který se blýskl nejrychlejším časem v rozplavbách na 200 metrů motýlek.

Foto: ČSPS/Ivo Stejskal

Jan Micka

Článek

Romančuk vyhrál v novém rekordu Světového poháru 14:51,61 minuty. Micka za ním zaostal o 6,69 sekundy a prohrál s ním stejně jako o den dříve na kraulařské čtyřstovce, na které obsadili druhé respektive třetí místo.

V závodu na 400 metrů se čtyřiadvacetiletý český olympionik přiblížil na necelé dvě sekundy k vlastnímu českému rekordu. Na patnáctistovce ho od jeho historického maxima dělilo téměř deset sekund.

Foto: ČSPS/Ivo Stejskal

Jan Micka. Ilustrační foto.

Luňák se v rozplavbách motýlkářské dvoustovky jako jediný dostal pod hranici dvou minut časem 1:59,40. Český talent může v Dauhá navázat na měsíc staré úspěchy ze závodů Světového poháru v Budapešti a Berlíně, kde byl ve stejné disciplíně dvakrát třetí. V maďarské metropoli mu uniklo vítězství o čtyři setiny sekundy.

Reklama

Související témata: