Hlavní obsah

Kubová hodila bezesnou noc za hlavu, finále na dvoustovce neuniklo

Glasgow
Aktualizováno

Těsně prohraný souboj o medaili na znakařské stovce přinesl Simoně Kubové špatnou noc. Jenže plavecký maraton letí a v pátek ráno už stála osmadvacetiletá závodnice znovu na startu a rvala se o umístění v další disciplíně. Výsledek? Druhé místo v rozplavbě, celkově pátý čas 2:05,73 min. a pohodlný postup do odpoledního finále (18.23 SEČ).

Foto: ČSPS/Martin Vano

Simona Kubová mohla být se svým výkonem spokojená

Článek

Kubová se v rozplavbě přetahovala o vítězství s Ruskou Ustinovovou, nakonec dohmátla druhá se ztrátou 24 setin. „Na předchozích šampionátech jsem na dvoustovce byla devátá, tak jsem ráda, že to vyšlo. A třeba stlačím čas pod 2:05, to by bylo fajn. I když ale představa té odpolední bolesti...," hrozila se naoko po potvrzení postupu. „Samozřejmě jsem za další finále moc ráda. Vím, že to furt omílám, ale je to moje deváté ME a jen jednou jsem neplavala o medaile," dodala.

Po čtvrtečním souboji na stovce, v němž jí nakonec chybělo k bronzu 35 setin, pro Kubovou nebyl úplně snadný. „Spala jsem hodně špatně. Je to snad čtvrté mistrovství, kde mě od medaile dělily dvě tři desetiny. Co by jiná za páté místo v Evropě dali. Jenže já jsem medaile vozila. V hlavě mi běží to, že jsem nezopakovala čas ze semifinále, to je mi hrozně líto. Ale to bylo včera a dneska je jiný den. Už jsem dost stará na to, abych to obrečela, to už mám za sebou," říkala rozhodně.

Přesto byla přesvědčená, že by postup uniknout neměl. „Když jsem viděla startovku, tak jsem tušila, že mě to večer bude čekat znovu, pokud to nějak nepokazím. Jednoduché to ale není. Míváme nasekaných hodně startů po sobě, fyzicky se to zvládnout dá, ale psychicky je to hodně náročné. Bezprostředně po zklamání do toho musíme znovu a odvést stejně dobrou práci a bojovat v dalších rozplavbách," přemítala Kubová.

Foto: ČSPS/Martin Vano

Simona Kubová si zajistila postup do finále

Další čeští plavci bojovali o postup v pátek dopoledne marně. Jan Šefl na kraulařské padesátce obsadil 51. místo, Tereza Grusová byla na znakařské dvoustovce dvacátá a Jakub Štemberk s Pavlem Janečkem skončili v rozplavbách polohového závodu na 200 m na 39., resp. 41. místě.

Reklama

Související témata: