Hlavní obsah

Lukáš, nebo Martina, tipuje Prskavec po životním roku. Kdo mu v desítce chybí?

Michal OsobaSport.cz

Až v pátek večer v přímém přenosu ČT 1 (od 21.35 hod.) padne jméno českého Sportovce roku, kajakář Jiří Prskavec se bude zrovna probouzet do nového dne. Ze všech nominovaných to totiž bude mít do pražského hotelu Hilton nejdál, zhruba 16 000 kilometrů. Úřadující mistr světa a vítěz Světového poháru už se chystá na olympijskou sezonu tradičně v Austrálii.

Jiří Prskavec zve na Sportovce rokuVideo: sportovecroku.cz

 
Článek

„Máme tu o deset hodin víc, tak vyhlášení možná uvidím,“ přemítal šestadvacetiletý Prskavec, jenž k protinožcům odletěl s manželkou a synem na tříměsíční tréninkový kemp minulý týden. „Rád bych se na vyhlášení potkal s ostatními sportovci, které jinak nevidím, ale bohužel. Tak nachystám aspoň zdravici a vyšlu tátu s mámou,“ plánoval.

Prskavec už v anketě Sportovec roku skončil desátý před čtyřmi lety po svém prvním zisku titulu světa, v roce 2016 byl po olympijském bronzu sedmý. Jak si povede nyní?

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

And off to #Australia 👌 #UNIQA @alpineprocz @garmin.cz #havexauto @istyle.cz #minijiri #prskavky

Příspěvek sdílený Jiří Prskavec (@jiriprskavec),Pro 10, 2019 v 10:06 PST

Letos toho stihl jako málokdo, šťastné chvíle zažíval v peřejích i v osobním životě. V květnu se mu narodil syn Jiří, v září v pražské Troji završil obhajobu vítězství ve Světovém poháru, o tři týdny později se ve španělském Seu d´Urgell stal podruhé v kariéře mistrem světa.

A životní rok mohl oslavit při říjnové svatbě s partnerkou Terezou. „Slalomová sezona to nebyla k zahození, ale v poměru k osobnímu životu se to nedá srovnat,“ měl jasno Prskavec.

Jenže dobře ví, že konkurence v anketě je nabitá. „Mě třeba mrzí, že v desítce není Péťa Kvitová, na Australian Open byla neskutečná. Podle mě by tam patřila, ale desítka není nafukovací, proto si vážím, že tam jsem,“ uznal kajakář.

Přehled měl i o dalších českých úspěších, vždyť třeba s judistickým šampionem Lukášem Krpálkem je dobrým kamarádem. „Na mistrovství světa jsem ho sledoval a moc jsem mu fandil. Když vyhrál, měl jsem strašnou radost, co dokázal přímo v kolébce juda,“ ocenil Krpálkův titul.

„A hodně vysoko stavím výkony Martiny Sáblíkové, která ukázala všem těm, co spekulovali, že už by mohla končit, že se naopak dokáže ještě zlepšovat. Moc se mi líbilo i to, jak jezdila Evka Samková,“ vyjmenovával Prskavec. „Ale můj tip je Lukáš, nebo Martina,“ dodal.

Reklama

Související témata: