Hlavní obsah

Dva italští plavci zahynuli při pádu letadla, jeden z nich pilotoval

Itálie smutní. Tragicky skončil let na ultralightu pro dva mladé plavce Gioeleho Rossettiho a Fabia Lombiniho. Letadlo se zmíněným duem se v neděli zřítilo nedaleko Říma zatím z neznámých příčin. Oba muži při nehodě zemřeli. Zprávu na sociálních sítích zveřejnila jejich kolegyně Giusy Cisaleová. Rossettimu bylo 23 let, Lombinimu 22.

Foto: Sport.cz

Dva italští plavci Fabio Lombini (vlevo) a Gioele Rossetti (vpravo) zahynuli během letecké havárie.

Článek

Lombini krátce před startem z Neptunského letiště nahrál na Instagram video, které zachycuje, jak se s kolegou připravují na let. Podle italské plavecké federace došlo k tragické havárii asi 30 vteřin po startu. Stroj poté zachvátily plameny. Nehodu teď vyšetřuje Národní agentura pro bezpečnost letů (ANSV).

K havárii došlo mezi Římem a Neapolí. Letadlo patřilo letecké škole Crazy Fly flight school a podle svědků události panovaly nejlepší možné povětrnostní podmínky.

„Federace je šokována a vyjadřuje svou nejhlubší soustrast rodinám, přátelům a organizacím, kterých byli zesnulí plavci členy," vyjádřil smutek nad událostí prezident Paolo Barelli.

Podle serveru Swimswam se Lombini v roce 2017 stal vicemistrem Itálie na trati 200 metrů. Svou vlast reprezentoval na univerziádě a na mistrovství Evropy v plavání v krátkém bazénu. Rossetti závodil výhradně na domácí scéně.

Reklama

Související témata: