Hlavní obsah

Má tři medaile z olympiád, teď ho nadchly i testy. Byl jsem natěšený jako dlouho ne, líčí Dostál

Michal OsobaSport.czPrávo

Podle původního kalendáře už měl mít za sebou závody Světového poháru a ladit na olympiádu s plánem rozšířit svou sbírku tří medailí. Poté, co termínovou listinu nejen kanoistů rozmetala pandemie koronaviru, byl kajakář Josef Dostál moc rád, že si mohl po dlouhé době zazávodit aspoň při reprezentačních testech v Račicích.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Kajakáře Josefa Dostála v Račicích podporoval i bratr Oliver.

Článek

Zbytek domácí špičky jste na kilometru nechal daleko za sebou, tak jste byl na první letošní závody natěšený?

Bylo jsem natěšený jako dlouho ne, až konečně spadnou bloky a budu moct všem ukázat, co ve mně je. Měl jsem možnost vyladit formu, což na domácích závodech nebývá zvykem. Myslím, že jsem na tom dobře, jel jsem před klukama, kteří by i ve světě zajeli dobře, tak se ukázalo, že bych na svěťácích byl schopný závodit o medaile.

Měl jste možnost otestovat novou loď nebo pádlo?

Novou loď jsem ještě nevytáhl, asi až po tomhle víkendu. A zkusil jsem delší pádlo a je to velmi příjemné. Volal mi konkurenční výrobce pádel, že si myslí, že bych mohl mít delší pádlo, tak ať vyzkouším jeho. Já si prodloužil to svoje, asi mi pomohlo, že nemusím být tolik předkloněný. Teď měří 223 centimetrů.

Využil jste volnější jaro k vaší oblíbené kratochvíli, chytání ryb?

Jak máme míň závodů, nemusel jsem dbát na to, abych stoprocentně odpočíval. Takže na ryby jsem si skočil a povedl se mi brilantní kousek. Pozvala mě Katka Švagrová jako jeden z nejlepších českých rybářů na mouchu a povedlo se mi zaháknout obrovského duháka, kterého jsem nevytáhl. Měl kolem 68 centimetrů, masitá ryba s obrovskými ploutvemi, pro rybáře těžká na zdolání. O dva týdny později mi Katka posílala fotku, že toho samého vytáhla.

Reklama