Hlavní obsah

Má to v kapse! Takhle české eso úchvatně ovládlo jednu z nejtvrdších bitev v našem sportu

Praha

Sešli se tři mistři světa a jeden evropský šampion, aby svedli nesmlouvavou bitvu. Olympijské místo mohl získat jen jediný, těžko bychom v českém sportu hledali tvrdší nominační síto. Jenže jeden z nich momentálně ční nad dalšími hvězdami. Podívejte se na následujícím videu, jak famózně si kajakář Jiří Prskavec zajistil účast na hrách v Tokiu.

Takto si kajakář Jiří Prskavec zajistil olympiádu v Tokiu.Video: Sport.cz

 
Článek

Sedmadvacetiletý obhájce bronzu z Ria byl naprosto suverénní. Vyhrál loňské mistrovství světa v Seu, první dva české nominační závody ve Veltrusech i třetí v Troji. Nedělní druhý závod v Troji i evropský šampionát plánovaný na září rovněž do Prahy už je v kategorii kajakářů z pohledu boje o Tokio formalitou.

„Vzhledem k naší konkurenci všichni čekali velký tvrdý boj. A i když se to možná nezdá, byly to extrémně těžké závody, tak jsem rád, že jsem předvedl výborné výkony,“ pochválil se sedmadvacetiletý Prskavec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kajakář Jiří Prskavec po třetím závodě Českého poháru ve vodním slalomu

„Sešla se mi skvělá forma vloni na mistrovství světa, vyladil jsem na tyhle závody a jel jsem na správné vlně. Je super tu stát a mít olympiádu v kapse,“ jásal dvojnásobný mistr světa. Teď už zbývá jen jediné. Podobně naladit formu i na hry v Tokiu a doufat, že je pandemie koronaviru nezruší.

„Teď už si můžu naplánovat sezonu až do olympiády, dá se stihnout víc soustředění v Tokiu, mám rok na to se připravit,“ hlásí Prskavec, kterému k nominaci ihned gratulovala celá rodina včetně ročního syna Jiřího i jeho tatínka a trenéra v jedné osobě.

Reklama

Související témata: