Hlavní obsah

Paráda! Češi mají další mistryni Evropy! Medaile mají i Hilgertová, Rohan a Chaloupka

Aktualizováno

Další dvě medaile ke včerejším čtyřem přidaly české kajakářky v dnešním závodě kategorie K1 žen. Kateřina Kudějová vybojovala premiérový titul mistryně Evropy ve vodním slalomu a obhájkyně titulu Amálie Hilgertová přidala bronz. V kategorii C1 mužů zvítězil Slovinec Savšek, Lukáš Rohan získal stříbro a Václav Chaloupka bronz.

Po titulu mistryně Evropy už Kateřina Kudějová vyhlíží říjnovou svatbu. Nepřekazí ji koronavirus? Video: Sport.cz

 
Článek

V sobotu byl pro české barvy více než dobrý den, celkem tři zlaté a jedna stříbrná medaile. K tomu solidní umístění ostatních českých jezdců. Dnes na tyto úspěchy navázali kajakářky a kanoisté.

Kanoista Lukáš Rohan se stal vicemistrem Evropy ve vodním slalomu a ziskem stříbra si zároveň jako poslední český reprezentant zajistil místo v olympijském týmu pro hry v Tokiu. Třetí skončil Václav Chaloupka, čeští vodáci tak vybojovali ve víkendových individuálních závodech na šampionátu v pražské Troji sedm medailí z 12 možných.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Stupně vítězů závodu C1 mužů (zleva) stříbrný Lukáš Rohan, vítěz Benjamin Savšek ze Slovinska a třetí Václav Chaloupka.

Získat kompletní zlatou sbírku jim znemožnil Slovinec Benjamin Savšek, který na C1 obhájil prvenství a získal už třetí titul mistra Evropy. Světový šampion z roku 2017 zvítězil s velkou převahou o 3,76 sekundy. Rohanovi by ani čistá jízda na zlato nestačila, s jedním dotykem branky nechal za sebou bezchybně pádlujícího Chaloupku o 86 setin. Páté místo v závodě obsadil Vojtěch Heger.

Kanoista Lukáš Rohan si na pražském ME kromě stříbra vyjel i nominaci na olympiáduVideo: Sport.cz

Kudějová vybojovala premiérový titul mistryně Evropy

Závod kajakářek vyhrála Kateřina Kudějová, jež navázala na sobotní vítězství kajakáře Jiřího Prskavce a kanoistky Gabriely Satkové. Kontinentální titul přidala k tomu světovému z roku 2015 v Londýně. Třetí místo na Vltavě obsadila při obhajobě prvenství i s dvousekundovou penalizací Amálie Hilgertová.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Amálie Hilgertová se raduje v cíli.

Mezi české reprezentantky se vklínila Camille Prigentová z Francie, jež byla přitom nejrychlejší ženou na trati. O zlatou medaili se připravila dotykem hned v první brance. S čistě jedoucí Kudějovou prohrála o 1,90 sekundy, Hilgertovou porazila o 82 setin.

Páté místo v desetičlenném finále obsadila Veronika Vojtová, čtvrtá česká účastnice Antonie Galušková neprojela branku a skončila devátá.

Mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Praze:
Muži:
C1:
1. Savšek (Slovin.) 104,90 (0 trestných sekund),
2. Rohan (ČR) -3,76 (2),
3. Chaloupka (ČR) -4,62 (0),
...
5. Heger (ČR) -8,34 (6).
Ženy:
K1:
1. Kudějová (ČR) 112,71 (0),
2. Prigentová (Fr.) -1,90 (2),
3. A. Hilgertová (ČR) -2,72 (2),
...
5. Vojtová (ČR) -3,90 (0),
9. Galušková (ČR) -57,55 (50).
14:36 K1 ženy, C1 muži - hlídky.

Reklama

Související témata: