Hlavní obsah

Kubová doplavala v ISL čtvrtá na 50 metrů znak

Plavkyně Simona Kubová obsadila v mezinárodní lize ISL v Budapešti čtvrté místo na trati 50 metrů znak. Oproti předchozímu startu v této disciplíně před necelými dvěma týdny se zlepšila o jednu desetinu a jednu příčku. V kraulařské a polohové štafetě na 4x100 metrů skončila s týmem Tokio Frog Kings sedmá. Další česká reprezentantka Anika Apostalonová se podílela na šesté příčce kraulařské štafety Toronta Titans.

Foto: ČSPS/Martin Vaňo

Česká plavkyně Simona Kubová.

Článek

"Padesátka znak byla pěkná. Bohužel se mi nepovedl tolik první záběr, kdy jsem prohmátla hladinu, ale čas je výborný. Věřím, že mám ještě na lepší čas, ale je hodně náročné během hodiny plavat tři starty a maximálně se na ně soustředit," uvedla Kubová v tiskové zprávě.

Její tým je v polovině třetího utkání na třetím místě za Cali a Londýnem. "Druhý den míváme silnější, ale je to hodně vyrovnané, rozhodují setinky. Ale v tomto závodě zkoušíme veškeré možné kombinace, abychom měli co nejsilnější tým na semifinále. Dvě závodnice a dva závodníci ještě neplavali, tak dostali příležitost teď, protože jsme neměli co ztratit. Počítali jsme, že skončíme třetí. Lepší umístění by bylo nad plán," řekla Kubová.

Toronto s Apostalonovou je po prvním dnu ve své skupině druhé za týmem Energy Standard.

Reklama

Související témata: