Hlavní obsah

Znakařka Kubová doplavala v ISL čtvrtá na stometrové trati

Plavkyně Simona Kubová skončila v závodu International Swimming League (ISL) v Budapešti čtvrtá na znakařské stovce. Na čtvrtém místě finišovala také Anika Apostalonová ve smíšené kraulové štafetě na 4x100 metrů. Jejich týmy Tokio Frog Kings (Kubová) a Toronto Titans obsadily v jednotlivých závodech shodně třetí místo ze čtyř účastníků.

Foto: ČSPS/Martin Vaňo

Česká plavkyně Simona Kubová.

Článek

Kubová doplavala v čase 57,11 sekundy, stovku zvládla v kariéře rychleji pouze čtyřikrát. "Byl to mnohem lepší závod než včera. Pocitově, časově i technicky. Oproti těm nejlepším pořád trochu ztrácím na obrátkách. Jsem ráda, že jsem se dokázala zase zlepšit, zatím se zlepšuji ve všech závodech, to je prima," uvedla v tiskové zprávě.

"Celkově jsme se třetím místem spokojeni. Nebylo to zase o tolik a myslím, že se výkonnostně posouváme. Teď budeme mít jen dva dny volna a jdeme do posledního ́rozplavbového závodu a pak nás už čeká semifinále," dodala Kubová.

Apostalonová ztratila na třetí místo jen pět setin sekundy. "Nebylo to tak povedené, jak jsem doufala. Znamená to poučení, odpočinout si, zapracovat na detailech a připravit se na další šanci," řekla.

V průběžné klasifikaci ISL se týmy obou českých plavkyň dělí o šesté místo. Vedou Cali Condors. Kubovou a Apostalonovou čeká poslední utkání základní části v pondělí a v úterý, kdy jejich týmy nastoupí proti sobě. Čtveřici účastníků doplní Iron a Energy Standard.

Reklama

Související témata: