Hlavní obsah

Australská plavkyně Jacková má od CAS dvouletý trest za doping

Australská plavkyně Shayna Jacková dostala od sportovní arbitráže dvouletý zákaz startů za doping. CAS v případě dvaadvacetileté závodnice uznal, že před loňským mistrovstvím světa neužila zakázanou látku ligandrol úmyslně, a zmírnil původně navrhovaný čtyřletý trest. Nynější sankce vyprší Jackové v příštím roce těsně před odloženými olympijskými hrami v Tokiu.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Australská plavkyně Shayna Jacková dostala od sportovní arbitráže dvouletý zákaz startů za doping.

Článek

Čtyřnásobná medailistka ze štafetových závodů na mistrovství světa v Budapešti 2017 opustila vloni v létě australskou reprezentaci na mistrovství světa v Koreji a později oznámila, že měla při mimosoutěžní kontrole pozitivní test na anabolikum. Od počátku tvrdila, že si není žádného provinění vědoma a látka se do jejího těla musela dostat z kontaminovaných potravinových doplňků.

Jacková nesmí závodit do 11. července 2021, hry v Tokiu začnou o necelé dva týdny později. O start na nich prakticky jistě přijde a na sociálních sítích alespoň konstatovala, že CAS jednoznačně potvrdil neúmyslné užití látky. Neprokázala nicméně, jak se do jejího těla dostala. Proti verdiktu CAS se může plavkyně odvolat a učinit tak může i mezinárodní antidopingová agentura WADA.

Reklama