Hlavní obsah

Jachtařce Fenclové se test olympijských vod příliš nepovedl

České jachtařce Veronice Fenclové nevyšla podle představ olympijská generálka v britském Weymouth, kde se za rok uskuteční olympijská regata her v Londýně. V třídě Laser Radial obsadila až 21. místo. "Není to rozhodně to, co jsem si představovala. Tento závod se mi celkově nevedl. Dělala jsem chyby a nepřijela jsem do Weymouth zrovna ve formě," komentovala Fenclová svůj výkon na svých webových stránkách.

Foto: Jakub Kozelský

Česká jachtařka Veronika Fenclová

Článek

Fenclová přitom v letošním Světovém poháru jezdila pravidelně do desítky a dvakrát skončila pátá.

Do Velké Británie se s trenérem Jakubem Kozelským letos ještě vrátí. Začátkem září zde absolvují čtrnáctidenní přípravný kemp. "Ukazuje se, že bude důležité si ve Weymouth odjezdit co nejvíc rozjížděk a tréninků. Vítr je zde komplikovaný a ani vlny nejsou jednoduché. Načasovat formu zde bude důležité," řekla jachtařka.

Ve Weymouth se nejvíce dařilo Michalu Maierovi. Účastník již čtyř olympiád byl ve třídě Finn patnáctý, Martin Trčka v třídě Laser 36., bratrům Ondřeji a Pavlu Bobkovým patřilo 25. místo v třídě 470 a Karel Lavický byl mezi surfaři předposlední.

Hlavní olympijskou kvalifikaci jachtaři absolvují na mistrovství světa v Perthu až v prosinci. "Doufám, že tam pojedu lépe a vyjedu si kvalifikaci na olympiádu," řekla Fenclová, která do Austrálie zamíří měsíc před světovým šampionátem.

Reklama