Hlavní obsah

Pohledná blondýna chce do olympijského bazénu v Londýně. Je jí 44 let

PRAHA

Nemá dost, stále má v sobě chuť zaplavat si v olympijském bazénu. Nyní jde o Londýn 2012. Poprvé poznala Dara Torresová pocit pod pěti kruhy v sedmnácti letech, psal se rok 1984 a ona bojovala v Los Angeles. Teď chce do anglické metropole a je jí čtyřiačtyřicet. Pokud se Američanka kvalifikuje, zažije šestou olympiádu.

Foto: archiv

Čtyřiačtyřicetiletá plavkyně Dara Torresová chce závodit na olympiádě v Londýně 2012

Článek

Mohla by si užívat sportovního důchodu, však má doma dvanáct olympijských medailí, z toho čtyři zlaté, čtyři stříbrné a čtyři bronzové. Navíc si v posledním roce dala pauzu, přesto má v sobě stále touhu. „Rozhodla jsem se znovu plavat, líbí se mi to," vysvětlila své rozhodnutí.

Američanka je zpátky ve hře, bude se snažit o Londýn 2012. Na přelomu července a srpna jí bude pětačtyřicet. Ale ona chce zkusit štěstí.

Co na to kouč Michael Lohberg? Žádné přemlouvání, žádné proslovy o jejím věku... “Film je atraktivnější, když je v něm Julia Roberts,“ pronesl o pohledné plavkyni. „Pro ni je nejhorší sedět doma a nic nedělat, tohle ona neumí,“ dodal.

Když člověk cítí výzvu 

V roce 2007, když ji bylo čtyřicet let, vyhrála Torresová zlato na americkém mistrovství na sto metrů volným způsobem. Pouhých patnáct měsíců poté, co porodila své první dítě. O rok později v Pekingu 2008 se stala nejstarší plaveckou medailistkou v historii, brala tři stříbrné.

„Je to adrenalin. Miluji plavání, stýská se mi po něm, mám ráda konkurenci. Jsem ráda, když lidé ke mně přijdou, to mě motivuje, je to velmi obohacující a naplňující pocit,“ usmála se veteránka, která sice poslední rok neplavala, ale co to je proti pauze, kterou měla od roku 1992. Tehdy nezávodila sedm let.

„Myslím, že se do toho dostanu rychle. Já si říkám: Proč ne, je to výzva,“ dodala rodačka z Beverly Hills.

Reklama