Hlavní obsah

Olympionici Fišerová a Rohan pojedou finále na kánoích na SP v Praze

Praha

Olympionici Tereza Fišerová a Lukáš Rohan potvrdili roli českých jedniček a postoupili do finále kanoistických kategorií na Světovém poháru ve vodním slalomu v Praze. Vicemistryně Evropy Fišerová obsadila v semifinále druhou příčku. Loňský stříbrný medailista z ME Rohan se do finálové desítky dostal osmým časem. Další čtyři čeští zástupci neuspěli.

Foto: Ivana Roháčková

Kanoistka Tereza Fišerová při semifinále SP v pražské Troji.

Článek

Žádná z postupujících kanoistek nezajela trať čistě. Olympionička Fišerová dostala dvousekundovou penalizaci za dotek dvaadvacáté branky a zaostala o 86 setin za nejrychlejší Mallory Franklinovou z Británie, která měla rovněž jeden "šťouch". Ve finále nebude chybět ani australská hvězda vodního slalomu Jessica Foxová, jež se šesti trestnými sekundami postoupila z osmého místa.

Na loňský titul mistryně Evropy na umělé trati v Troji nenaváže Gabriela Satková, která skončila v semifinále šestnáctá. Spoustu chyb udělala i její sestra Martina, jež obsadila 22. příčku.

Do semifinále nenastoupila Brazilka Ana Sátilaová, bronzová medailistka z mistrovství světa 2017. V brazilském týmu se totiž objevily dva případy koronaviru a výprava zůstala v izolaci na hotelu. V mužském semifinále chyběl její krajan Felipe Borges.

Kanoisté na rozdíl od kanoistek většinou potřebovali k postupu čistou jízdu. Bez doteku branky zajel i Rohan, který ztratil zhruba tři sekundy na nejrychlejšího Kacpera Sztubu z Polska. Vojtěch Heger doplatil na čtyři trestné sekundy a skončil patnáctý. Václav Chaloupka po padesátisekundové penalizaci za neprojetí deváté branky obsadil 28. příčku.

Finálový program začne v 11:33.

Reklama

Související témata: