Hlavní obsah

Rarita? Český tým tvoří jedna rodina. A teď si splní sen několika generací

Praha

Když se řekne, že tým funguje jako rodina, u Martina a Petra Fuksových to zdaleka není jen klišé. Dřou pod vedením svého otce Petra a dědečka Josefa a letos si splní rodinný sen. Oba se představí společně na olympijských hrách a rozhodně nejsou bez šancí na medaili. O jejich pouti vypráví i chystaný dokument, k němuž se váže následující trailer.

Trailer k dokumentu o rodině Fuksových.

 
Článek

Ke kanoistice měl Martin Fuksa blízko odmala. Jeho dědeček Josef ve středočeském Nymburce pomohl vybudovat kanoistický klub a vychovávat v něm budoucí šampiony. Jedním z nich byl i Martinův otec Petr, dvojnásobný mistr světa na čtyřkanoi.

„Zlom, který Martina naplno dostal ke kanoistice, přišel v roce 2006, kdy jeho otec vyhrál mistrovství světa,“ říká v dokumentu Josef Fuksa. Právě od tohoto momentu se chtěl Martin potatit, byť se původně věnoval hokeji.

Velký vliv měl i na kariéru jeho mladšího bratra Petra. Ale platí to i naopak. „Chtěl jsem si splnit další sen a nominovat se do Tokia s bráchou,“ říká Martin Fuksa, byť dodává, že někdy se v osobních i profesních názorech velmi liší.

Reklama