Hlavní obsah

Plavci Komety se vrátili na domácí trůn, ženám vládla díky Horské Plzeň

Plavci Komety Brno jsou po roční pauze opět mistry republiky, v soutěži ženských družstev obhájila v Pardubicích zlaté medaile Slávie VŠ Plzeň. Největší zásluhu na tom měla Kristýna Horská, jež vyhrála čtyři závody.

Foto: Sport.cz

Česká plavkyně Kristýna Horská.

Článek

Olympionička Horská si zároveň na trati 200 metrů prsa připsala bodově nejhodnotnější výkon šampionátu za čas 2:29,66. Vyhrála i poloviční trať a oba polohové závody. Za Plzní skončily ženy KPS Ostravy, Komety Brno a Slávie Chomutov se Simonou Kubovou, jež dominovala oběma znakařským tratím i stovce motýlek, přestože ještě v pátek večer plavala mezinárodní ligu ISL v Neapoli.

Plavci Komety sesadili z trůnu Plzeň, o titulu přitom rozhodl rozdíl pouhých devíti bodů. Hlavní oporou brněnského družstva byl Filip Chrápavý, který vyhrál obě prsařské tratě a přidal body za druhé místo v závěru závodního programu na krátké polohovce. Zlato si Kometa pojistila v závěrečné štafetě na 4x100 metrů volný způsob.

Západočechy vedl Ondřej Gemov, který triumfoval v závodech na 400 a 800 metrů volný způsob a 200 metrů motýlek. Nejvíce závodů vyhrál v Pardubicích domácí olympionik Jan Čejka, který ovládl obě znakové tratě i obě polohovky. Jeho Pardubice skončily šesté.

Mistrovství ČR družstev v plavání v Pardubicích:
Muži:
1. Kometa Brno 385 b.
2. Slávie VŠ Plzeň 376
3. PK Nový Jičín 341.
Ženy:
1. Slávie VŠ Plzeň 439
2. KPS Ostrava 412
3. Kometa Brno 360.

Reklama