Hlavní obsah

Chocová zaplavala v Glasgow český rekord, Baumrtová byla druhá

Glasgow

Znakařka Simona Baumrtová druhým a prsařka Petra Chocová čtvrtým místem v českém rekordu pomohly týmu Evropy v plaveckém exhibičním souboji s výběrem USA. Po prvním dnu klání v Glasgow zvaném Duel in the Pool vede Evropa nad Američany 68:54 a má nakročeno k historicky prvnímu vítězství v pátém ročníku.

Foto: Jens Dresling, ČTK/AP

Simona Baumrtová

Článek

Baumrtová, čtyřnásobná medailistka a šampiónka z padesátky z nedávného mistrovství Evropy v krátkém bazénu, prohrála na znakařské dvoustovce stejně jako v dánském Herningu pouze s Ukrajinkou Darynou Zevinovou. Časem 2:04,06 minuty zaostala za vlastním českým rekordem z ME přesně o sekundu. Zevinová byla o dvě a půl sekundy rychlejší.

Chocová startovala na dvoustovce, která nepatří mezi její nejsilnější prsařské disciplíny, a překonala svůj rok starý český rekord. Ten má nyní hodnotu 2:23,64 minuty. Loni na ME v krátkém bazénu v Chartres byla Chocová o 44 setin pomalejší. Závod vyhrála Američanka Micah Lawrenceová za 2:19,15.

Baumrtová nastoupila na znakařské trati ještě do polohové štafety na 4x100 metrů a pomohla k jejímu vítězství nad USA. České reprezentantky by se v sobotu během druhého a posledního dne měly představit ještě na stometrových tratích.

Reklama