Hlavní obsah

Když nejezdí Vávra, jsem tu bezkonkurenčně nejmenší, smál se stříbrný Prskavec

Praha

Jakoby se kajakář Jiří Prskavec vrátil o rok zpátky. Znovu ho v Troji hnaly hlasivky stovek fanoušků do cíle a znovu skončil druhý. Jen se tentokrát v Praze jel Světový pohár ve vodním slalomu místo mistrovství světa a jeho přemožitelem nebyl momentálně zraněný Vavřinec Hradilek, ale Němec Hannes Aigner.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kajakář Jiří Prskavec během finálové jízdy Světověho poháru ve vodním slalomu v kategorii K1 na trojském kanále v Praze.

Článek
Fotogalerie

Jste s druhým místem spokojený?

Naprosto. Já byl před jízdou hodně nervózní, nebyl jsem si jistý, jestli jsem na druhé brance dostal šťouch, tak jsem si řekl, že musím jet ještě víc na risk než normálně, což se mi celkem dařilo. A když jsem přijel k hlavní tribuně, diváci byli jako vždy úžasní, hnali mě do cíle, tak jsem se snažil to moc nepokazit. Takže s druhým místem jsem naprosto spokojený, akorát doufám, že se mi tady v Troji podaří někdy i vyhrát.

Zatím je vám tu druhá příčka souzená.

Prostě vítěz musí jet nejlíp a mně se to tady zatím nikdy nepovedlo. Na mistrovství světa jsem byl za svou jízdu hodně rád, ale vím, že se vždycky dá jet líp. A tentokrát tam bylo chyb dost.

Pořád jste byl mezi finalisty druhý nejmladší.

A hlavně nejmenší. Když nejezdí Vávra Hradilek, jsem bezkonkurenčně nejmenší. Když jezdí, tak druhej nejmenší, ale výrazně nejslabší. (úsměv)

Přesto se zdálo, že jste i v závěru měl dost sil.

Já mlel z posledního, ale diváci mi dodávali síly až do konce, jako by na mě tu energii přenášeli.

Zase se potvrdilo, že tratě, které staví váš otec, vám vcelku sedí. Nebude stavitelem i na zářijovém mistrovství světa v americkém Deep Creeku?

To ještě nevím. Ale já to snad ani nechci. Zase bych byl druhej. (směje se)

Reklama

Související témata: