Hlavní obsah

V bitce pádly by měl Hradilek navrch, smějí se kajakáři v předtuše tvrdé bitvy o Rio

Praha

Můžete být druhý na světě, a přitom sledovat olympiádu jen v televizi. Neúprosná jsou nominační kritéria vodních slalomářů pro účast na hrách – z každé země jen ten nejlepší. A už teď je jasné, že za dva roky bude v české nominaci o jediné kajakářské místo pořádná bitva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kajakář Jiří Prskavec na trojském kanále v Praze.

Článek

Už vloni obsadilo první dvě místa na mistrovství světa v Troji duo Vavřinec Hradilek, Jiří Prskavec. Hradilek si letos vybírá zdravotní pauzu, ale to neznamená, že by Prskavec měl pozici české jedničky jistou.

V tréninkové skupině Hradilkova kouče Říhy začal naplno prokazovat svůj potenciál Vít Přindiš, druhý za Prskavcem na letošním ME ve Vídni a čerstvě vystudovaný inženýr.

Na velké šampionáty jezdí slalomáři ve třech, a tak se české trio zatím myšlenkami na Rio nestresuje. „To je za dva roky, kdo ví, co za tu dobu přijde,“ mávne rukou Prskavec.

Vypjatou domácí bitvu nečeká. „Jsme kamarádi, všichni se podporujeme,“ ujišťuje druhý muž ze sobotního závodu SP v Troji. „Nebo že bychom se pak začali mlátit pádly? Možná jo. Akorát budu muset zesílit, jinak budu jenom dostávat,“ směje se drobný kajakář. „Od Vávry bychom dostali oba,“ s úsměvem přitakává v narážce na Hradilkovu muskulaturu i Přindiš.

Čeští kajakáři
Vavřinec Hradilek (27 let)
2. na OH 2012, 1. na MS 2013, 2. na MS 2010, 3. na ME 2010
Jiří Prskavec (21 let)
2. na MS 2013, 1. na ME 2013 i 2014, 3. na ME 2011
Vít Přindiš (25 let)
2. na ME 2014

Reklama

Související témata: